Bundesliga előzetes

Manuel Neuer a Bayernnel tér vissza Gelsenkirchenbe

A címvédő Dortmund a 9. Hannover pályáján javíthat vasárnap, míg a Bayern München a három ponttal kevesebbet gyüjtő Schalkéhoz látogat.

Neuer nem számíthat sok jóra - Fotó: AFP

Hannover 96-Borussia Dortmund 15:30 Hathárom-tipp: 2A címvédő, ám eddig csupán két meccsét nyerő, s csak 11. Borussia Dortmund a 9. Hannover pályáján javíthat vasárnap. Jürgen Klopp együttesének ezen a meccsen mindenképpen kötelező lesz a három pontot begyűjteni, amennyiben az éllovasok után akar eredni.
„Mivel a Berlintől kikaptunk, most el kell kezdenünk pontokat gyűjteni, mert le vagyunk maradva. A következő hetekben javítani kell, mert nem lehetünk ekkora távolságba a listavezetőtől” - mondta a BVB vezetőedzője.

FC Schalke 04-Bayern München    17:30
Hathárom-tipp:X
A forduló vasárnapi rangadóval ér véget: a szintén 12 pontos Werder Bremen előtt jobb gólkülönbséggel éllovas, eddig mindössze egyetlen gólt kapott Bayern München a hatodik - az előző idényben német kupagyőztes, Bajnokok Ligája-elődöntős - Schalke vendége lesz. Bár a három pont begyűjtéséhez ezúttal nem várhat segítséget három sérült alapemberétől, Robbentől, a gólkirályjelölt Gomeztől és Van Buytentől, a győzelemre azonban így is a bajor együttesnek van nagyobb esélye.

„Remek formában vagyunk, nem akarunk megállni még
- kezdte Manuel Neuer, a müncheniek kapusa, aki nyáron épp a Schalkétól érkezett a bajorokhoz. - Alig várom, hogy lássam a családomat Gelsenkirchenben. A stadion közege gyűlölni fog, egyrészt engem, másrészt a Bayern Münchent.”

Klaas-Jan Huntelaar, a hazaiak csatára azonban szívesen elrontaná a hálóőr visszatérését.
„Jó meccset akarunk játszani a Bayern ellen, ahol természetesen gólt szeretnék lőni. Minden kapusnak lehet gólt lőni, ugyanis egyik hálór sem Superman” - jegyezte meg a holland gólvágó.