Barcelona

Guardiola csodálja az Osasuna edzőjét

A Barcelona vezetőedzője csapata 8-0-s diadala után elmondta, eddig sem volt mérges csapata gyengébb eredményei miatt.

Guardiola eddig sem volt feszült - Fotó: AFP

Fantasztikus gólparádét rendezett a spanyol bajnokság 4. fordulójának szombat esti mérkőzésén a címvédő Barcelona: Lionel Messi és Cesc Fabregas vezetésével a gránátvörös-kékek 8-0-ra ütötték ki az Osasuna együttesét.

„Jól játszottunk, örömünket leltük a munkában. Az emberek azért jönnek ide, hogy szórakozzanak 90 percig. Sokat dolgoztunk, jól játszottunk, ami sosem könnyű. Csodálom Mendilibart. Szeretem azokat a trénereket, akik bátor taktikával küldik a pályára a csapatukat. Mendilibar a másodosztályban történelmi gólcsúcsot állított fel csapatával. Szeretem az ilyen trénereket, mert azonosulni tudok velük” - magyarázta Josep Guardiola, a katalánok vezetőedzője.

A gránátvörös-kékek ezzel csattanós választ adtak a csapat teljesítményét kritizálóknak, de Guardiola elmondása szerint, eddig sem volt feszült.

„Azt akarták, hogy mérges legyen, de nem sikerült ezt elérniük. A játékosaim nem adtak okot arra, hogy bosszús legyek. Megvédem a futballistáimat, és az én feladatom az, hogy meggyőzzem őket arról, minden meccset meg tudnak nyerni. Szerintem nem játszottunk rosszul a Milan ellen, de mivel önök közül néhányan ezt gondolták, ezért mondták, hogy mérges vagyok. Ha úgy érzem majd, hogy a játékosaim nem futnak eleget, akkor azt el fogom mondani” - tette hozzá a sikeredző.