Serie A

Gasperini jó meccset és fejlődő Intert látott

Bár Gian Piero Gasperini még mindig nyeretlen az Internazionale csapatával, egyre elégedettebb játékosai teljesítményével.

Gasperinival szemben kezd elfogyni a türelem - Fotó: AFP

Gól nélküli döntetlennel ért véget az Internazionale-Roma rangadó a Serie A harmadik fordulójában, amely nem erősíti Gian Piero Gasperini pozicióját az Inter kispadján.

„Jó meccset láttam, az Inter számos helyzetet kidolgozott - mondta Gasperini a Sky Sportnak. - Remek csapat ellen játszottunk, amely nagyon kevés teret engedett nekünk. Két estével ezelőtt egy kemény meccset vívtunk a Trabzonspor ellen, de ma fejlődést mutattunk az akkori teljesítményünkhöz képest. Forlán sokat dolgozott, de Militónak nem adódtak lehetőségei. Azért cseréltem be Muntarit, mert úgy éreztem, kell egy másik középpályás Sneijder mellé, aki harcol középen. Miután megtettem ezeket a változtatásokat, nekünk volt a legnagyobb helyzetünk, nem tudtunk betalálni, így nem tudtuk magunk javára fordítani a meccset.”

A vendégek szakvezetője, Luis Enrique nem volt csalódott a gól nélküli döntetlen után.

„A tartásunk volt a legfontosabb, az első perctől fogva nyomás alatt tartottuk az ellenfelet a pályán. Nem volt egyszerű dolgunk, mert az Inter jól játszott. Néha túl sok kockázatot vállaltunk fel, de ha három pontot akarunk szerezni, ezt meg kell tenni. Boldog vagyok az eredménnyel, bár lehetett volna jobb is” - vélekedett az egykori remek középpályás.