Rögbi-vb

Christchurchben jótékonykodott a skót válogatott

  • VNA
Címkék:

A pályán aratott két vb-győzelem után sportszerűségből is jelesre vizsgázott a skót rögbi válogatott, amely a földrengés által sújtott új-zélandi városnak, Christchurchnek gyűjött 45.000 fontot.

Szombaton különleges vendégei voltak az új-zélandi Christchurch városának, ahol a skót rögbi válogatott néhány tagja tette tiszteletét. A csapatkapitány Alastair Kellock vezetésével érkező delegáció a közelmúltban súlyos földrengés által sújtott új-zélandi város megsegítésére adott át 45.000 fontról szóló csekket. A jótékony célú felajánláshoz a skót rögbi válogatott még a vb-re utazás előtt közvetlenül, Glasgowban gyűjtött pénzt. A több támogatónak köszönhetően összegyűlt összeget nagy örömmel fogadták a helyiek, akik kifejezetten rajonganak a rögbi sportért, így a világbajnokság eseményeit is figyelemmel kísérik.

„Én magam is beszéltem azon a vacsorán, ahol összegyűlt a támogatás. Tudjuk, hogy a rögbisek között milyen mértékű a szolidaritás, így a nagyvilágot egy igazi családdá tudjuk leszűkíteni. Játszottam együtt annak idején Tod Blackadder-rel, Daryl Gibsonnal és Dave Hewitt-tel is, így ismerek olyanokat, akikre közvetlenül hatott a földrengés. Büszkeséggel töltött el bennünket, hogy a skót rögbi és a csapat nevében átadhattuk ezt a csekket.” - nyilatkozta Kellock. A skót válogatott eddig mindkét mérkőzését megnyerte a vb-n, Románia és Grúzia után azonban most jönnek majd a nehezebb riválisok, előbb Argentína, majd zárásként Anglia.