Serie A

A Juventus idegenben nyert, a Lazio megint csak félórát játszott

Hat mérkőzést játszottak le vasárnap délután a Serie A harmadik forulójából. A Juventus a Siena otthonában tudta begyűjteni a három pontot, a Lazio azonban hazai pályán szenvedett vereséget a Genoától annak ellenére, hogy a vezetést még az épp az ellenféltől újonnan igazolt Sculli szerezte meg. A tavalyi negyedik Udinese 2-0-ra verte a Fiorentinát, amely valószínűleg hosszú időre elvesztette sérülés miatt Alberto Gilardinót.

Mirko Vucinic, Matri és Simone Pepe örülnek a Juventus Sienának lőtt góljának a két csapat Serie A mérkőzésén 2011 szeptemberében

A Juventus az első félidőben nem sokat mutatott a Siena ellen. A hazaiak szervezett védekezéssel tartották a 0-0-s eredményt, de a torinóiak nem állították őket kimondottan nehéz feladat elé, többnyire lassan tologatták a labdát a tizenhatos körül.

Védenie csak Pirlo lövését kellett Brkicnek, valamint Chiellini szöglet utáni fejese, illetve Vucinic próbálkozása hordozott magában veszélyt.

A második játékrészben aztán egy látványos akció végén Matri betalált a kapuba. Pepe egy remek keresztlabdát kapott a jobb szélen, ő az alapvonaltól Vucinichez passzolt, aki néhány csel után tovább Matrihoz, neki pedig már csak a kapuba kellett pörgetnie. (0-1)

A folytatásban hasonló tempóban folytatta a játékot, a Juve, mint az első félidőben, és ez bőven elégnek bizonyult, hiszen a Siena helyzetet sem nagyon tudott kialakítani, a vendégek így is könnyedén nyerni tudtak.

A Lazio hasonlóan jól kezdett a Genoa ellen, mint tette azt egy hete a Milan ellen, a 11. percben Klose lapos beadása után a berobbanó Sculli megszerezte a vezetést. (1-0)

A folytatás is hasonlóan alakult azonban a Sasok számára, hiszen mintegy félórányi játék után visszaestek, és a második félidőben a vendégek fordítani tudtak. Előbb Palacio volt eredményes Jorquera lapos indítása után az 54. percben (1-1), majd Kucka is meglépett a jobb oldalon a 72. minutumban, elvitte Marchetti mellett a labdát, és az üres kapuba passzolt. (1-2)

A hajrában a hazaiak még próbálkoztak, és Ledesma valamint Diakite révén helyzeteik is voltak, de újabb gólt nem tudtak szerezni, így az első fordulóban a milánóban elért 2-2 után ezúttal vereséget szenvedtek.

Az Udinese a Fiorentinát látta vendégül, és már a 8. percben vezetést szerzett, miután Gamberini kezére pattant a labda a tizenhatoson belül, a megítélt tizenegyest pedig Di Natale belőtte. (1-0)

Az első félóra végén pedig már 2-0 volt az állás, miután Isla akaratlanul is kényszerítőzni tudott a vendégvédőkkel, és ha már visszapattant elé a labda, a hálóba bombázott. A Violák nem tudtak egyenlíteni a mérkőzésen, és a vereség mellett még egy nagy veszteség érte őket, hiszen a 70. percben hordágyon kellett levinni Alberto Gilardinót, aki ütközött Handanoviccsal, és eközben a kapus alá csavarodott a bokája.

 

Serie A
3. forduló
Bologna-Lecce 0-2 (0-1)
gólszerzők: Giacomazzi (37.), Grossmüller (59.)
Catania-Cesena 1-0 (1-0)
gólszerző: Lopez (45. - büntetőből)
Lazio-Genoa 1-2 (1-0)
gólszerzők: Sculli (11.), illetve Palacio (54.), Kucka (72.)
Parma-Chievo 2-1 (1-0)
gólszerzők: Giovinco (24., 90+1.), illetve Paloschi (79.)
kiállítva: Giovinco (90+2. - Parma)
Siena-Juventus 0-1 (0-0)
gólszerző: Matri (54.)
Udinese-Fiorentina 2-0 (2-0)
gólszerzők: Di Natale (8. - büntetőből), Isla (29.)