NB I

Második meccsén megvan Prukner első pontja

  • MTI/63

Az OTP Bank Liga 9. fordulójában a sereghajtó Zalaegerszeg együttese hazai pályán 1-1-es mérkőzést vívott a dobogóért küzdő Kecskemét csapatával. Lencse révén a vendégek jutottak előnyhöz, de az első félidőben a zalaiak egyenlíteni tudtak.

A 8. fordulóban a Zalaegerszeg az Üllői úton kapott ki a Ferencvárostól, míg a Kecskemét odahaza vesztett pontokat a jól hajrázó Vasas ellen. A találkozó után Tomiszlav Szivics benyújotta lemondását, amit Rózsa Pál klubelnök nem fogadott el - így a zalai mérkőzésen is a szerb szakember irányításával léptek pályára a lilák.

Az utolsó helyen tanyázó ZTE gyorsan vezetést szerezhetett volna, de az első percben Bujor 11-esét könnyedén védte a vendégek kapusa. A Kecskemét ezután hamar büntetett, hiszen a Videotontól kölcsönbe érkező Lencse László már a 11. percben előnyhöz jutatta csapatát.  A hazaiak természetesen nem adták fel a küzdelmet, és Balázs révén a 40. percben ki is egyenlítettek.

A második félidő 20. percében Mohl Dávid begyűjtötte második sárga lapját, így a hátralévő perceket emberhátrányban volt kénytelen lejátszani a Szivics-csapat. Hiába volt azonban létszámfölényben a ZTE, nem tudta ezt kihasználni.  Ha a győzelemet nem is, az első pontot "leszállította" a Csank Jánost váltó Prukner László, de a 9. forduló után továbbra sincs még zalaegerszegi siker.

OTP Bank Liga 9. forduló
ZTE FC - Kecskeméti TE 1-1 (1-1)
Zalaegerszeg, 2125 néző, V: Fábián
ZTE: Jahic - Kocsárdi, Bogunovic, Bulatovic, Hidvégi - Máté, Kamber, Szakály D. (I. Delic 75.), Balázs - Bujor (A. Delic 53.), Turkovs Vezetőedző: Prukner László
Kecskemét: Németh G. - Alempijevic (Koszó 54.), Radanovic, Balogh B., Mohl - Savic, Bertus, Ebala, Gyurcsó (Gyagya 70.) - Bori (Foxi 55.), Lencsen Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Balázs (40.), illetve Lencse (11.)
kiállítva: Mohl (66.)
sárga lap: Bulatovic (7.), illetve Bori (42.), Lencse (64.), Mohl (65., 66.)