Birkózó-vb

Kiss Gergelynek nem sikerült a kvótaszerzés a vigaszágon

  • MTI

A szabadfogásúak 96 kg-os súlycsoportjában szereplő Kiss Gergely első meccsét ugyan megnyerte a vigaszágon, de a másodikon kikapott, így lemaradt az olimpiai kvótáról az isztambuli birkózó-világbajnokság szombati versenynapján.

Kiss számára könnyed ujjgyakorlat volt a spanyol Elder Villanueva Gonzalez legyőzése, jószerivel azt csinált ellenfelével, amit csak akart. Az első menetben páros combfogással hátára döntötte (5-0), a másodikban pedig hasonló akció után tusgyőzelmet aratott.

A londoni indulási jogért és a bronzcsatáért vívott összecsapáson a tavalyi vb fehérorosz bronzérmese, Ruszlan Sejkov várt rá. Kiss nem talált fogást riválisán, aki viszont lábra támadásokkal megfogta őt. Sejkov ilyen akcióból az első felvonásban kettőt - plusz egy kitolást - mutatott be (0-3), a másodikban pedig hármat (0-3), így ő szerzett már most ötkarikás részvételi jogot.

A nap másik magyar szereplője, a 84 kilós Veréb István első, a 32 közé jutásért rendezett meccsén kikapott a címvédő bolgár Mihail Petrov Ganevtől, és később ki is esett, mivel legyőzője nem menetelt el a fináléig.