Evezős Eb

Két magyar egység a döntőben

  • MTI

Az öt magyar egység közül kettő - a Galambos Péter, Varga Tamás könnyűsúlyú kétpár és a Novák Edvin, Vallyon Bence, Forrai Dávid, Krepesics Péter összeállítású könnyűsúlyú kormányos nélküli négyes - bejutott a döntőbe, azaz a legjobb hat közé az evezősök plovdivi Európa-bajnokságán. A másik három hajó a B fináléban, a 7-12. helyért szállhat majd vízre a vasárnapi zárónapon.

A bulgáriai viadal honlapja szerint Galambosék remekül versenyeztek szombati reményfutamukban, ahol a portugálok mögött másodikként célba érkezve kvalifikálták magukat a fináléba. A kvartett ugyan csak a negyedik helyen zárt, de ez is elég volt ahhoz, hogy a hat között folytathassa szereplését. 
   
A friss olimpiai kvótás Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettes, az egypárban érdekelt Széll Domonkos és a Szabó Katalin, Gyimes Krisztina kétpár a B döntőben lesz érdekelt vasárnap. Előbbi egység negyedik, Széll pedig hatodik lett középdöntős futamában, az A fináléhoz az első három között kellett volna zárniuk. A nők harmadikként értek célba reményfutamukban, de itt csak az első két pozíció ért nagydöntőt.
   
A kontinensviadalon csak az olimpiai számokban rendeznek versenyeket. Plovdivban szombat délután az is eldől, hogy Szeged vagy Sevilla rendezheti a 2013-as Eb-t.