Bundesliga

Jó kezdés után simán kikapott a Stieberrel kezdő Mainz

Hiába szerzett vezetést idegenben a Kaiserslautern ellen a Mainz, a folytatásban a hazaiak pontosabbá váló játékuknak köszönhetően három gólt szereztek, és simának mondható győzelmet arattak.

A 10. perc után indult be igazán a játék, és először a Mainz tudott gólhelyzeteket kialakítani. A kezdőként játszó Stieber Zoltán lövését páldául testi épségét kockáztatva mentette Jessen, majd a 15. percben már mindenki tehetetlen volt a hazai védelemben, amikor Allagui beadása után Risse visszafejelte a labdát a bal oldalról, Choupo Moting pedig szinte egyedül bólinthatott a hálóba. (0-1)

Stieber Zoltán küzd a labdáért a Mainz és a Hannover Bundesliga-mérkőzésén 2011 szeptemberében

A 'Lautern azonnal megpróbálta felpörgetni a játékát, és viszonylag gyorsan össze is jött nekik az egyenlítés. Sukuta-Pasu csúsztatott kapura egy beadást, a labda felpördült a keresztező Svensson fején, a már elinduló Müller pedig így már nem tudott védeni. (1-1)

Az első félidő végén megint a vendégek voltak aktívabbak, de sem Risse, sem Choupo Moting nem tudta kihasználni a helyzeteit. A második játékrész elején így már a hazaiak szerezhettek vezetést egy rossz hátrapassz után ajándékba kapott szögletből. A sarokrúgás után óriási volt a kavarodás a Mainz kapuja előtt, senki nem találta el rendesen a labdát, Müllernek így is védenie kellett, de pechjére épp jól ütötte Shechter a játékszert, ő pedig egy méterről a léc alá lőtt. (2-1)

A folytatásban a Kaiserslautern a védekezésre összpontosított, a Mainz játékában pedig egyáltalán nem volt benne a gólszerzés lehetősége. A hazai csapat egyszer a védekező állásából is eljutott még Müller kapuja elé, a 73. percben Tiffert fejelt a hálóba. (3-1)

A hajrában a 'Lautern még kevésbé erőltette a játékot, a vendégek pedig továbbra is teljesen veszélytelenek voltak, így szépen lecsorogtak a hátralévő percek, az eredmény már nem változott. 

Bundesliga
6. forduló
Kaiserslautern-Mainz 3-1 (1-1)
gólszerzők: Svensson (24. - öngól), Shechter (54.), Tiffert (73.), illetve Choupo Moting (15.)