Premier League

Hármat kapott a Swansea-től Gera és Fülöp csapata, Buzsáky nélkül nyert a QPR

Idegenben 3-0-s vereséget szenvedett a Premier League ötödik fordulójában a Swansea-től a West Bromwich Albion, amelynek kispadján ott ült Fülöp Márton, a sérüléséből lábadozó Gera Zoltán azonban nem kapott lehetőséget. Szintén idegenben játszott a Queens Park Rangers, amelynek cserejátékosai között kapott helyet Buzsáky Ákos. Csapata 3-0-ra győzte le a Wolverhamptont.

A West Brom az első negyedóra végén hátrányba került, miután egy teljesen egyértelmű szabálytalanság után Sinclair tizenegyesből Foster kapujába talált. (1-0) Az előnyt egy szöglet utáni fejessel Lita duplázta meg (2-0) annak ellenére, hogy a WBA alakított ki több helyzetet.

Long többször is lehetőséghez jutott, de hol a védők, hol a hazai kapus menteni tudtak. A második félidő elején pedig már végleg eldőlt a találkozó, amikor Dyer is bevette Foster hálóját (3-0). A folytatásban ugyan kitartóan próbálkoztak a birminghamiek, de gólt nem tudtak szerezni, így sima vereséget szenvedtek.

A Buzsáky nélkül felálló Queens Park Rangers a 10. percben már 2-0-ra vezetett a Wolverhampton otthonában, miután előbb Joey Barton lőtte be a tizenegyespont környékéről a Shaun Wright-Phillips által sután középre lőtt labdát, majd Faurlin egy rövid felszabadítás után a tizenhatos előteréből lőtte ki Hennessey kapujának jobb alsó sarkát.

Az eredmény sokáig nem változott, majd a hajrában, egész pontosan a 87. percben Campbell állította be a végeredményt. (0-3)

A többi délutáni mérkőzésen az Aston Villa Agbonlahor erőszakosan kiharcolt, és Best saját fejese utáni kipattanóból szerzett góljával egy-egy pontot szerzett (1-1) (a Villa ezzel négy, a United három döntetlennél jár), a Norwich 2-1-re győzte le idegenben az egy félidőt emberhátrányban játszó Boltont (melyben Bogdán Ádám szintén a kispadon ült), az Everton pedig 3-1-re győzött otthon a Wigan ellen. 

Premier League
5. forduló
Aston Villa-Newcastle 1-1 (1-0)
gólszerzők: Agbonlahor (13.), illetve Best (57.)
Bolton-Norwich 1-2 (0-2)
gólszerzők: Petrov (64. - büntetőből), illetve Pilkington (37.), Johnson (42.)
kiállítva: Klasnic (45. - Bolton)
Everton-Wigan 3-1 (1-1)
gólszerzők: Jagielka (33.), Vellios (84.), Drenthe (90.), illetve Di Santo (31.)
Swansea-West Bromwich Albion 3-0 (2-0)
gólszerzők: Sinclair (14. - büntetőből), Lita (24.), Dyer (49.)
Wolverhampton-Queens Park Rangers 0-3 (0-2)
gólszerzők: Barton (8.), Faurlin (10.), Campbell (87.)