Serie A

Egymás ellen is gyenge volt az Inter és a Roma, egyikük sem lőtt gólt

0-0-s döntetlennel ért véget az Internazionale-Roma rangadó a Serie A harmadik fordulójában, amely leginkább Maarten Stekelenburg fejsérüléséről lehet majd emlékezetes.

Javier Zanetti és Rodrigo Taddei küzdenek az Inter és a Roma Serie A-mérkőzésén 2011 augusztusában a Giuseppe Meazza Stadionban

Óvatosan kezdtek a csapatok, a mérkőzés elején láthatóan arra figyeltek, hogy lehetőleg ne kövessenek el olyan hibát, amiből az ellenfél gólt szerezhet. A 11. percben bakizott először az Inter védelme, de Osvaldo akkor is csak éles szögből, a bal oldalról tudott lőni, Julio César pedig védett. Kicsivel később már a Roma kapuja előtt történt esemény, de sajnos nem túl szép: az előre húzódó Lúcio egy előre ívelt labdáért versengett a kapujából kifutó Stekelenburggal, de a játékszert a holland hálóőr ütötte el, a brazil védő pedig az ő fejébe rúgott bele. Az gyorsan kiderült, hogy cserélni kell, hordágyon vitték le a portást, és Lobont érkezett a helyére.

A közjáték megzavarta a labdát addig többet birtokló vendégeket, és gyorsan helyzetbe hozták néhányszor az ellenfelet. Előbb Forlán távoli kísérletét majd Milito éles szögből leadott lövését kellett védenie az újonnan beállt román kapusnak egy-egy eladott labda után.

A 30. percben villant újra a Roma, egészen pontosan Totti ívelt Borini elé a tizenhatoson belülre, de a fiatal csatár rosszult találta el a labdát. Csakúgy, mint Forlán, aki a másik oldalon "törte ketté" a játékszert Zanetti passza után. Kicsivel később Nagatomo még megpróbálkozott egy kemény lövéssel a jobb oldalról, de célt tévesztett.

A szünetben az Inter játékosai kicsit megpilledtek az öltözőben, a második félidő első perceiben ugyanis háromszor is lehetőséghez segítették a vendégeket. Osvaldo ziccerben mehetett a kapu felé, de Julio César remek ütemben futott ki, és védeni tudott, Taddei távoli lövése nem sokkal ment fölé, végül Borini próbálkozását blokkolni tudták. A Roma fölénye azonban megmaradt, az 57. percben Pjanic egy szabadrúgásból veszélyeztetett, de csak a hálótartót találta el.

Az utolsó félórában tudott megint megfelelő fordulatszámon pörgöni a kék-fekete együttes, elsősorban Sneijder és Forlán voltak veszélyesek. Eleinte azonban Lobont magabiztosan állt a helyén, a véghajrában volt benne a valódi gólveszély az Interben. A 86. percben Sneijder kísérlete Kjaerről pattant ki, a hosszabbításban pedig Jonathan beadása pattant ki Burdissóról. Az argentin védő mellett Sneijder még kétes helyzetben esett el a 94. percben, de a játékvezető nem sípolt.

Gól tehát nem született, így mindkét csapat megszerezte első pontjait a bajnokságban, de játékban még van fejlődési lehetőség itt is, ott is.

Serie A
3. forduló
Internazionale-Roma 0-0