EBEL

Rengeteg hiányzója van a Salzburg ellen készülő Volánnak

Kőkemény csata vár a Sapa Fehérvár AV 19 csapatára, amelynek több kulcsjátékosa sem léphet pályára péntek este Salzburgban.

A házigazdák a klagenfurti 6-2-es verés után nyilván javítani akarnak, ám ehhez Palkovicséknak is lesz 1-2 szavuk. Miután a Salzburg az előző fordulóban szabadnapos volt, úgy is felfoghatjuk: egy kipihent csapat ellen száll harcba Kevin Primeau együttese, amely több érülttel is rendelkezik. Ladányi Balázs térdműtéten esett át, ahogy Nagy Gergő szerencsétlen mozdulata is kihagyással végződött. A fehérváriak védője, Maklári Erik még a felkészülés során, Znojmóban szenvedett súlyos sérülést, Sille Tamás betegséggel küszködött, a jó formában lévő olasz Cristiano Borgatello pedig még mindig érzi a Villach elleni ütközés fájdalmait, miután a tavasszal műtött vállára ütést kapott. Rajtuk kívül Mihály Árpád betegség miatt hagyott ki több edzést, de a farmcsapat három játékosa is kidőlt a sorból: Kovács Viktor László (szárkapocscsonttörést, bokaszalag-szakadás), Farkas Simon (vállrándulás), Erdélyi Tamás (térdsérülés).

„A hazai vereségünk elfogadhatatlan. Nem játszottunk rosszul, mégis többet szeretnénk itthon látni. Átértékeltük a mérkőzést, kielemeztük a hibákat, tudjuk, mi nem működött megfelelően a Villach ellen. Az biztos, hogy a végelszámolásnál a hazai mérkőzéseknek súlyuk lesz, ennek szellemében kell küzdenünk saját csarnokunkban” – mondta Énekes Lajos, a csapat másodedzője az albavolanhockey.hu-nak.