Jobbik

Minden szurkoló láthassa a BL-mérkőzéseket!

  • MTI

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője pénteken levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, Csányi Sándor MLSZ-elnökhöz és Michel Platini UEFA-elnökhöz, hogy tegyenek meg mindent a Bajnokok Ligája futballmérkőzéseinek minél szélesebb körű magyarországi közvetítéséért.

Az ellenzéki politikus szerint elfogadhatatlan, hogy a legrangosabb európai kupasorozat keddi mérkőzéseit a TV2 - amelynek egyébként 99,7 százalékos az országos lefedettsége - átadta a cégcsoporton belüli másik csatornájának a PRO4-nek, amely jelenleg sem éri el az 50 százalékos lefedettséget. Még rosszabb a helyzet a szerdai mérkőzésekkel, amelyet a mindössze 33 százalékos lefedettségű DigiSport csatorna közvetít.    

Szilágyi György éppen ezért - amint arról pénteki sajtótájékoztatóján beszámolt - azt kéri a magyar miniszterelnöktől, valamint a Magyar, illetve az Európai Labdarúgó Szövetség elnökétől, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében: a lehető legtöbb magyar szurkoló láthassa a BL-találkozókat.    

A jobbikos politikus elmondta: Michel Platini figyelmét arra is felhívja, hogy a pályáztatáson az egyik fő kritérium a legalább 50 százalékos lefedettség volt, ez azonban jelenleg nem teljesül Magyarországon.