Nyilatkozat

Fernando Torres nem sztárjátékos, a Chelsea valóban lassú - Leboeuf

A korábbi Chelsea-hátvéd kijelentette, Fernando Torres nem bírja elviselni, hogy jelenlegi csapatában nem rá épül a játék.

Torres nem sztárjátékos a korábbi védő szerint - Fotó: AFP

Frank Leboeuf, a Chelsea egykori kőkemény védője alaposan levette a keresztvizet Fernando Torresről, a londoniak gólképtelen csatáráról. A francia védő elmondta, Torres nem szokta meg, hogy nem ő az egyedüli sztár a csapatban.

„Ez az első olyan eset, hogy Fernando Torres nem az elsőszámú játékos csapatában. Az Atlético Madridban és a Liverpoolban is rá épültek a támadások, a Chelsea-nél viszont nem. Itt vannak más játékosok, más sztárok. Amikor Zidane játszott a francia válogatottban, mindig őt kerestük a labdákkal, mert képes volt alkotni. Ez az, amit Torresnek kéne tennie a Chelsea-nél.”

A francia világbajnok felsorolt néhány nevet, akik igazi csillagnak számítanak a Chelsea-ben.

„Azt hiszem, a probléma az, hogy olyan embereket nevezünk sztárnak, akik ezt nem érdemlik meg. Ha 3-4 éven át a legmagasabb szinten játszol, akkor sztár vagy. Didier Drogba az. Ő ezt megmutatta a Marseille-ben és a Chelsea-ben is. John Terry is az, mert évek óta magas szinten futballozik. Torres is az volt otthon az Atlético Madridban, a Liverpoolban is jól tette a dolgát, de ennyi. Amennyiben Torres nem képes sztárként játszani, talán a Chelsea túl sokat fizetett érte. Torres egy helyes gyerek, akinek a képességei rendben vannak, de minden fejben dől el. Ez a különbség egy igazi nagy játékos és egy átlagos futballista között. Minden ezen múlik."

Leboeuf véleményt formált arról is, hogy Torres állítólag öregnek és lassúnak nevezte a csapatát.

„Alapvetően ez igaz. A Chelsea egy lassú, de erős csapat. Összehasonlítva Rooney-val, Nanival, Chicharitóval, nekik teljesen más a felépítésük és gyorsabbak. Ennek ellenére sem szabad a csapattársaidról így beszélni. Ha kritizálod őket, az nem fog jóra vezetni, jobban teszed, ha csendben maradsz” - jegyezte meg az egykori védő.