Atlétika

Bolt nagy dobásra készül Brüsszelben

A világcsúcstartó Usain Bolt is rajthoz áll 100 méteres síkfutásban péntek este a Gyémánt Liga-sorozat utolsó állomásán, Brüsszelben. A jamaicai sprinter a belga fővárosban szeretné megdönteni Asafa Powell világranglistavazető idejét.

A jamaicai sprinter a belga fővárosban szeretné megdönteni Asafa Powell világranglistavazető idejét

Powell június 30-án Lausanne-ben futotta a világ idei legjobb idejét (9.78 mp), míg Bolt idei csúcsa 9.85, amit kedden Zágrábban ért el. Powell egyébként nem áll rajthoz Brüsszelben.

"Nagyon várom a versenyt. Jól érzem magam, szeretném megfutni a világ idei legjobb idejét. Azt hiszem, bennem van ez az eredmény, a brüsszeli pálya pedig kiváló - nyilatkozta Bolt, aki negyedszer indul a Belgacom Memorial Van Damme elnevezésű viadalon. - Mindig jó itt versenyzni. Remek a hangulat, a szurkolók zseniálisak, és nagyon hangosak, ami sok erőt ad nekem" - tette hozzá a háromszoros olimpiai bajnok.

Mint ismert, a 25 éves sprinter címvédőként érkezett a tegui világbajnokságra, de kizárták a döntőből kiugrás miatt. Bolt elmondása szerint már túltette magát a kudarcon. "Fizikailag és mentálisan sem vagyok fáradt. Sokat pihentem, és most még egyszer szeretnék egy igazán jó időt futni. Remélem, méltó módon tudom zárni a szezonom, és akkor jó érzéssel kezdhetem a jövő évet".

A Gyémánt Liga utolsó állomása előtt egyébként már több versenyszámban eldőlt az első hely és az ezzel járó 40 ezer dollár és a valódi gyémánttal díszített trófea sorsa, így Asafa Powell (férfi 100 m), Blanka Vlasic (női magasugrás), Amantle Montsho (női 400 m), Vivian Jepkemoi Cheruiyotmore (női 5000 m), Milcah Chemos Cheywa (női 3000 m akadály), Kaliese Spencer (női 400 m gát), Brittney Reese (női távolugrás), Christina Obergföll (női gerely), Dylan Armstrong (férfi súlylökés), Phillips Idowu (férfi hármasugrás) is győztesnek mondhatja magát.