Bundesliga előzetes

A müncheni sokk után Hajnalék ellen javítana a Freiburg

A Bundesliga 6. fordulójának nyitómérkőzésén Marcus Sorg együttese hazai pályán csap össze a Hajnal Tamással felálló VfB Stuttgarttal.

Szikrázó csaták várhatók péntek este Freiburgban - Fotó: AFP

Története legnagyobb Bundesliga-vereségét szenvedte el egy héttel ezelőtt az SC Freiburg a Bayern Münchentől. Így még hazai pályán sem feltétlenül számítanak esélyesnek a VfB Stuttgart ellen. Hajnal Tamásék az előző fordulóban az addig veretlen Hannovernek lőttek három gólt, ezért idegenben is magabiztosan játszhatnak.

SC Freiburg – VfB Stuttgart 20:30 (Eurosport2)
Hathárom-tipp:X
„Tovább kell lépnünk a Bayern elleni vereség után és tanulnunk is kell belőle. Természetesen kibeszéltük a hibákat, de a csapatot újra fel kellett építeni. Pénteken erősnek és agresszívnak kell mutatkoznunk, jól kell teljesítenünk ahhoz, hogy a szurkolóinkat kiengeszteljük” - mondta a hazaiak vezetőedzője, Marcus Sorg.

A freiburgiak középpályása, Julian Schuster jó emlékekkel várja a Stuttgart elleni összecsapást.

„Nagyon jó emlékeim vannak az utolsó hazai meccsünkről a VfB ellen, mert nekem sikerült a győztes gólt szereznem. A müncheni összeomlásunk után itt a lehetőségünk, hogy sok mindent jóvá tegyünk” - jegyezte meg a 26 éves játékos.