Liverpool

Steven Gerrard a Brighton elleni Ligakupa-meccsen térhet vissza

Egy hete edz csapatával Steven Gerrard, a Liverpool kapitánya, aki ágyéksérülése miatt fél évet hagyott ki. Elképzlehető, hogy a Tottenham elleni mérkőzésen már ott fog ülni a kispadon, de ha minden Kenny Dalglish menedzser tervei szerint alakul, akkor csak jövő szerdán, a Birghton elleni találkozón lép pályára.

"Az ágyékom újra olyan állapotban van, mint korábban, és ezt az orvosi eredmények is bizonyítják" - nyilatkozta Gerrard a sérüléséről, ami miatt legutóbb március elején játszhatott. "Most fel kell építenem az erőnlétemet, és remélem, hogy azzal együtt a formám is a régi lesz. Izgatottan várom, hogy végre újra játszhassak. Biztos vagyok benne, hogy erősebben és éhesebben térek vissza, mint valaha."

Steven Gerrard végez el egy tizenegyest a Liverpool Blackburn Rovers elleni mérkőzésén 2010-ben

A Vörösök csapatkapitánya már nyár elején szeretett volna csatlakozni a csapatához, de ehelyett korházba került egy a sérülésével kapcsolatos gyulladás miatt. Valószínűleg jót tenne az együttesnek, ha már a Tottenham ellen játszhatna, de a Brighton elleni találkozó sem ígérkezik sétagaloppnak, hiszen az ellenfél hat mérkőzés után veretlenül, öt győzelemmel a háta mögött vezeti a Championshipet.

Gerrard visszatérése egyébként a bőség zavarát hozhatja el a Liverpoolnál, hiszen a középpályára két új játékos is érkezett Jordan Henderson és Charlie Adam személyében, és a brazil Lucas Leiva is jobban teljesít, mint korábban bármikor. Igaz, Raul Meireles távozásával eggyel csökkent a bevethető játékosok száma.

Már Fabio Capello, Anglia szövetségi kapitánya is reagált a középpályás felépülésének hírére, és elmondta, hogy figyelni fogja a teljesítményét, és bízik abban, hogy szükség esetén bevetheti a Montenegro elleni októberi Eb-selejtezőn, amelyen a Háromoroszlánosoknak legalább egy döntetlent el kell érniük ahhoz, hogy bebiztosítsák a csoportgyőzelmüket.