Rögbi-vb

Sérülések tizedelik a házigazda új-zélandi csapatot

  • VNA
Címkék:

Második világbajnoki mérkőzése előtt újabb játékosai sérültek meg az All Blacksnek, a Tiszta Feketék azonban így is esélyesek Japán ellen pénteken.

Bár első mérkőzésén könnyed játékkal a győzött Tonga ellen (41-10) a házigazda új-zélandi válogatott, a rögbi vb második fordulójában nem lesz könnyű dolga a Tiszta Feketéknek (All Blacks). A 2019-ben világbajnokságot rendező Japán ugyan a papírformának megfelelően kikapott a franciáktól (21-47), de az ázsiai ország csapata így is bízik a házigazdák elleni bravúr eredményben.

A japán reményeket az a tény is táplálhatja, hogy Új-Zéland csapatából egyre többen dőlnek ki sérüléssel. A csapat egyik legnagyobb sztárja, Dan Carter hátsérülése miatt már korábban lemondhatott a pénteken Hamiltonban sorra kerülő mérkőzésről, egy nappal a találkozó előtt pedig a vádli sérüléssel bajlódó - egyben 100. válogatott találkozójára készülő - csapatkapitány Richie McCaw, a hasizom húzódást szenvedő Israel Dagg, valamint a combjával bajlódó Mils Muliaina is kikerült a csapatból.