VB 2014

Pelé szerint sikeres világbajnokságot rendez majd Brazília

  • MTI

Ezer nappal a nyitómérkőzés előtt bizakodva várja a 2014-es brazíliai labdarúgó-világbajnokságot Pelé, a házigazdák háromszoros világbajnoka.

A brazil nagykövetség által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott levélben a legendás csatár kifejti: a dél-amerikai ország városaiban jelentősen javultak a bűnügyi mutatók, így képesek garantálni a turisták biztonságát, emellett az infrastrukturális területeken is fejlődés érzékelhető.

"Nemcsak stadionokat építünk, amelyek a kitűzött határidőre átadásra is kerülnek, de bővítjük és modernizáljuk kikötőinket, repülőtereinket és a városi infrastruktúrát is, beleértve a közlekedés, turizmus, kommunikáció és az energia területeit - sorolja fel a "Fekete Gyöngyszem". - Minden, a világbajnoksággal kapcsolatos tájékoztatás és beruházás valós időben követhető az interneten, a világbajnokság hivatalos honlapján, melyet a brazil kormány üzemeltet."

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság által az Évszázad Sportolójává, míg a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség által az Évszázad Labdarúgójává választott Pelé szerint a vb-n a brazil nép megmutathatja a világnak, hogy nemcsak a focit játssza szépen.