Női kosárlabda

Pécsen úgy készülnek, mintha igazolhatnának

Már javában zajlik a Pécs 2010 női kosárlabdacsapatának a felkészülése, de még sok a bizonytalanság a csapat körül.

Palusna maradása kérdéses - Fotó:bama.huZseljko Djokics, a Pécs 2010 vezetőedzője elmondta, a rutin hiányzik a csapatából.

"Az már most látszik, hogy fiatal, de lelkes, harcos csapat lesz a miénk - mondta a pécsi tréner. - Miként az is látszik, hogy hiányzik a rutin, a tapasztalat, amit eddig Iványi jelentett számunkra a pályán. A Ferencváros elleni mérkőzésen például a 35. percben egálnál olyan játékos tudta volna eldönteni a meccset a javunkra, aki tud improvizálni, megoldja a helyzetet. De rögtön hozzáteszem, meg kell dicsérnem a lányokat, mert brutálisan jól dolgoznak, minden-nap látszik rajtuk a fejlődés."

Az igazolási stopot ugyanis még mindig nem oldották fel a Pécs 2010-zel szemben, így tehát ugyan itt tréningezik például Török Szilvia és Laczi Edit, ám egyelőre nem tudni, a bajnoki rajton is számíthat-e rájuk a szakvezető.

"Ez egy nagy probléma, hiszen jelenleg úgy edzünk, úgy játszunk, mintha igazolhatnánk, miközben ez az egész még teljesen bizonytalan - nyilatkozta Djokics, akiszót ejtett Regina Palusnáról, a csapat szlovák légiósáról is.- Itt edz a csapattal, szépen is dolgozik, s a Fradi elleni második meccs után viccelődve meg is jegyeztem neki, hogy az elmúlt négy edzőmérkőzésen több időt töltött a pályán, mint az utóbbi három évben összesen. De hogy a kérdésére válaszoljak: Palusna szerződését, ha jól tudom, módosítani kívánja a klub, csökkentenék a fizetését. Ha belemegy, marad nálunk, ha nem, akkor nem tudom, még mi lesz."