Labdarúgás

Paulo Sousa lefejelte a visszarúgó újságírót

Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője a hírek szerint lefejelte a Nemzeti Sport újságíróját egy barátságos focimeccsen, ám szerinte semmiféle szándékosság nem történt.

Sousa szerint megesik az ilyen - Fotó: vidi.hu

A FourFourTwo futballmagazin és a Puskás Labdarúgó Akadémia vegyescsapata a Nemzeti Sporttal játszott meccset szerda este Felcsúton. A Videoton edzője, a kétszeres BL-győztes Paulo Sousa a magabiztosan vezető vegyescsapatot erősítette.

A Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöksége amellett, hogy elítéli a történteket, felszólítja Paolo Sousát, hogy hivatalos úton a lehető legrövidebb időn belül nyilvánosan kérjen bocsánatot Borbola Bencétől. Az elnökség egyben érdeklődéssel várja a Videoton vezetésének hivatalos véleményét a történtekről.Az első félidő közepén beszálló Sousa kétszer is megpróbálta hátulról felrúgni Borbola Bencét, harmadszorra sikerült neki, ekkor az utóbbi visszarúgott. Összeugrottak, megfogták egymás mezét, majd lökdösödtek.

Majd úgy látszott, hogy lehiggadtak, de Sousa hirtelen visszafordult és lefejelte az újságírót. A Borbola bal szeme feletti vérző, nyílt sebet három öltéssel varrták össze az Országos Baleseti Intézetben. A sérülésről orvosi látlelet készült, az újságíró rendőrségi feljelentést tett.

"Semmiféle szándékosság nem történt. Egy olyan helyzetben ütköztem az ellenfél játékosával, ami minden meccsen – legyen az barátságos vagy tétmeccs – előfordul. Sajnálom, ha az újságíró megsérült az esetnél, ha így van, mielőbbi felépülést kívánok neki" - nyilatkozott a Borsnak Sousa az esetről.