Kajak-kenu

Csipes Tamara szerint a szakmát csak az olimpiai számok érdeklik

A Szegeden két aranyérmet nyerő kajakos szerint nehéz néha odaállni egy-egy számhoz úgy, hogy nem nagyon érdekli az a sportbelieket.

Csipes Tamara boldog a két aranyérme miatt

Csipes Tamara volt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának a vendége. A szegedi kajak-kenu világbajnokságon 1000 és 5000 méteren is aranyérmet szerző sportoló elmondta, mivel első helyeit nem olimpiai számokban érte el, ezért kevesebb figyelem jut rá.

„Nem mondom, hogy nem az olimpiai szám lett volna a lényeg, de ennek is nagyon tudok örülni, mert egyéni számban szereztem. Sajnos nálunk inkább az olimpiai számokat dicsérik és jutalmazzák, de azért nagyon örülök neki, mert mégiscsak felfigyelnek rám, hogy ott vagyok. Nehéz néha odaállni egy-egy számhoz, hogy nem nagyon érdekli a sportbelieket. De nem panaszkodom, mert a közönség, ami Szegeden volt, mindent feledtet az emberrel.”

Némi meglepetésre csak a negyedik helyen végzett a Kovács-Katalin-Csipes Tamara alkotta női kajak kettes az 500 méteres döntőben Szegeden.

„Nem szeretnék senkinek magyarázkodni a páros miatt, mindenből tanul az ember, nem fogok szomorkodni. Kicsit azért kárpótoltam magam Szabó Gabival az előolimpián. Kovács Katival egyszerűen rossz napunk volt. Most kezdjük a téli alapozást, amit nagyon „szeret” mindenki, a következő nagy cél pedig az olimpiai válogató lesz.”