Bajnokok Ligája

Az Internél kemény munkára készülnek, a Napolinál győzelem értékű iksznek örülnek

  • MTI

Az olasz bajnoki szezont botlással indító Internazionale az európai klubfutball csúcssorozatában, a Bajnokok Ligájában is vereséggel kezdett: a milánói gárda hatalmas meglepetésre hazai pályán kapott ki 1-0-ra a török Trabzonsportól.

Már a BL-nyitány egyértelműen legfőbb szenzációját jelentő szerda esti Inter-kudarc előtt - a Palermótól kapott 4-3-as "pofon" miatt - nagy nyomás helyeződött Gian Piero Gasperini vezetőedzőre, akinek az újabb vesztes meccs nyomán ingataggá vált a helyzete, noha ő maga azt mondta: nincs oka nyugtalanságra, a klubvezetés mögötte áll. Kérdés, meddig...

"Kétségtelenül nehéz a helyzet - fogalmazott a "törökvész" után Julio Cesar, az Inter brazil kapusa. - Ebben a szituációban össze kell fognunk, keményen dolgoznunk, hogy kilábaljunk a slamasztikából."

A szerdai programban pályára lépett nagycsapatok közül a német Bayern München régi szép napjaira emlékeztető módon diadalmaskodott spanyol ellenlábasa, a Villarreal otthonában is 2-0-ra, ezzel máris vezet csoportjában, miután a Manchester City - azért ez is váratlan eredménynek mondható: - csak döntetlenre végzett a BL-ben angliai látogatással rajtoló olasz Napolival, amely bő két évtizednyi távollét után tért vissza a kontinentális futball élvonalába. "Ez az iksz felér egy győzelemmel" - örvendezett a nápolyiak klubelnöke, Aurelio De Laurentiis.