Női kézilabda

Simona Spiridon az orosz Zvezda játékosa lett

Oroszországban folytatja pályafutását Simona Spiridon, a Győri ETO korábbi beállósa. A romániai születésű osztrák válogatott kézilabdázónő a Zvezda Zvenyigorod játékosa lett, miután szerdán aláírta szerződését.

Spiridon a román Zalau (Zilah) játékosaként kezdte pályafutását, majd 2001-től öt évig az osztrák Hypo Niederösterreichben szerepelt. Ezt követően - bár már az osztrák válogatott tagja volt - egy szezonra visszatért Romániába, a Brasov (Brassó) együtteséhez. 2007-ben innen igazolt Győrbe, ahol 2011 tavaszáig szerepelt. A szerződése lejártával azonban a zöld-fehérek nem tartottak rá igényt, mivel a helyére leigazolták Heidi Lökét a Larviktól.

Spiridon a nyáron néhány hét szünetet tartott, majd augusztusban elfogadta az orosz Zvezda Zvenyigorod ajánlatát. A szerződését szerdán írta alá új csapatánál, amely az utóbbi években többször is keresztezte az ETO útját a Bajnokok Ligájában, így könnyedén előfordulhat, hogy hamarosan a magyar klub ellen is pályára lép a nemzetközi sorozatban.