Angol foci

Rooney a fehér Pelé - Ferguson

A Manchester United menedzsere a brazil legendához, Peléhez hasonlította az elmúlt időszakban pazar formában futballozó Wayne Rooneyt. Jorge Jesus, a Vörös Ördögök BL-ellenfelének, a Benficának a vezetőedzője szerint Rooney minden idők legjobb brit játékosa.

Ferguson szerint Rooney a fehér Pelé"Azt hiszem, Rooney egy tipikusan brit futballista. Az elmúlt évtizedekben Paul Gascoigne, George Best, Bobby Charlton és Denis Law is hasonló képességekkel bírt. Rooneynak egészen elképesztő az állóképessége, a bátorsága, mindig játszani akar. Ez jelenti a pluszt a tehetsége mellett" - nyilatkozta Sir Alex Ferguson a Benfica elleni mérkőzés előtt.

"Ha például Pelét nézem, ő is nagyon agresszív támadó volt, aki képes vigyázni magára, és ilyen Rooney is. Ebben megegyeznek: erősek, gyorsak, elszántak. De Rooney fehér, teljesen fehér!" - hasonlította a "Fekete Gyémánthoz" csatárát Ferguson.

"Wayne nagyon éretten játszik. Ez történik, ha egy futballista a húszas éveinek a közepén jár: rutinosabb lesz, sokkal jobban olvassa a játékos, és jobban időzít"- tette hozzá a skót szaktekintély.

Rooneyról véleményt formált Jorge Jesus, a United BL-ellenfelének, a Benficának a főnöke is. "Az eddigi legjobb brit futballista, de nem úgy játszik, mint egy angol, hanem mint egy argentin vagy egy brazil."