Portugália

Carvalhót egy évre kizárta a válogatottból hazája szövetsége

A Portugál Labdarúgó Szövetség egy évre eltiltotta a válogatott szereplésről Ricardo Carvalhót, amiért a középhátvéd a Ciprus elleni Eb-selejtező előtt elhagyta a nemzeti csapat edzőtáborát, mert a szövetségi kapitány, Paulo Bento nem jelölte őt a kezdőcsapatba.

Ricardo Carvalho sétál a Portugália - Észak-Korea világbajnoki labdarúgó-mérkőzésen Dél Afrikában 2010 júniusában

A védő egy nappal a Ciprus elleni találkozó előtt hagyta el az edzőtábort, majd nem sokkal később bejelentette azt is, hogy visszavonul a válogatottól, mivel a szövetségi kapitány döntését sértőnek érezte. Paulo Bento szerint a játékosnak nyilvánosan bocsánatot kellett volna kérnie, de büntetést szerinte nem érdemelt a védő.

A szövetségben azonban nem így gondolták, egy évre eltiltották Carvalhót, ráadásul a hivatalos megfogalmazás szerint így is finoman bántak vele: "Végrehajthattuk volna a válogatottra vonatkozó szabályzat 21-es paragrafusát, mely szerint hasonló esetben akár 24 hónapos eltiltást is kiszabhatunk egy játékosra. Figyelembe vettük azonban Ricardo Carvalho eredményeit, és az elnökség úgy döntött, egy évig nem szerepelhet a nemzeti csapatban, és nem részesülhet a 2012-es Európa-bajnoki szereplésért kiosztandó pénzjutalmakból sem."