Ausztria

Nem várta meg az év végét az osztrák szövetségi kapitány

  • MTI

Eredetileg az év végén távozott volna posztjáról, ám már kedden lemondott Dietmar Constantini, az osztrák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Leo Windtner, a szövetség (ÖFB) elnöke múlt szerdán közölte: nem ajánlanak új szerződést az 56 éves trénernek, mert a nemzeti együttes elvesztette minden esélyét, hogy kijusson a jövő évi, lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságra. A szakember ezt követően kedden négyszemközt egyeztetett az ÖFB vezetőjével, és kérte kontraktusának azonnali felbontását.
   
Az osztrákok legutóbbi tíz mérkőzésükből mindössze egyet nyertek meg, de az is barátságos találkozó volt. Constantini a hetedik edző volt a válogatott élén azóta, hogy a csapat legutóbb világversenyen önerőből - az 1998-as világbajnokságon - szerepelt. A 2008-as, osztrák-svájci közös rendezésű Eb-re a házigazda jogán nem kellett selejteznie a sógoroknak.
   
A hátralévő két Eb-selejtezőn - Azerbajdzsán és Kazahsztán ellen - Willi Ruttensteiner sportigazgató ül le a kispadra, a kapitányi poszt első számú várományosának pedig a bajnok Sturm Grazot irányító Franco Fodát tartják.