Karrier

Maradona szerint Agüero minden létező címet besöpörhet a Cityvel

Diego Maradona szerint veje, a nyáron az Atlético Madridtól a Manchester Citybe igazolt Sergio Agüero megtalálta a tökéletes klubot, és minden trófeát megnyerhet a gyárvárosiakkal.

Diego Maradona szerint veje, a nyáron az Atlético Madridtól a Manchester Citybe igazolt Sergio Agüero megtalálta a tökéletes klubot, Madridban csak pazarolta a tehetségét.

Az "isteni Diego" el volt ragadtatva a nyáron, amikor a 23 éves csatár 35 millió font ellenében (a nyár rekordigazolásaként) Angliába szerződött, szerinte jó ideje csak a tehetségét pazarolta a spanyol fővárosban. Szerdán este a Premier League-ben már hat gólnál járó Agüero debütál csapatával a Bajnokok Ligájában, éppen annak a Napolink az otthonában, amelyet Maradona virágoztatott fel a nyolcavans évek második felében. A délolasz csapat története eddigi két Serie A-elsőségét nagyrészt Maradonának köszönheti, de egy kupa-, és egy szuperkupa-győzelem mellett az UEFA-kupa serlegét is sikerült elnyernie az itáliai csapattal. Az argentin ikon szerint vejére hasonló sikerek várnak Manchesterben.

"Mondtam Agüerónak, hogy egy olyan csapatra van szüksége, amelyik támogatja őt. Ez alatt azt értem, hogy játszhasson a Bajnokok Ligájában, és egy meghatározó bajnokságban. Az Atléticónál azt mondták, hogy bolond vagyok, de én mondtam nekik, hogy ez a bolond ember talán mégsem beszél badarságokat. Agüero a Manchester Citynél minden címért harcban lesz" - mondta Maradona.

Tény, Agüero klasszis támadóvá fejlődött az Atléticónál töltött évek alatt (2006-2011), de nem fürdött sikerekben, a 2010-es Európa Liga, majd Európai Szuperkupa-győzelem kivételével mást nem nyert Spanyolországban. Maradona pedig úgy véli, a csatár túl jó ahhoz, hogy a Matracosoknál pazarolja tehetségét. "Most egy olyan helyen futballozik, amelyet megérdemel képességei miatt."