Magyar válogatott

Egervári szerint Gera és Dzsudzsák is visszatérhet a finnek ellen

A magyar válogatott szövetségi kapitánya várja, hogy Lipták Zoltán, Németh Krisztián, Priskin Tamás hova és milyen körülmények közé tud majd szerződni.

Egervári Sándor a finnek ellen is győzelmet vár

Egervári Sándor volt az MTV Ma reggel című műsorának a vendége. A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a svédek és a moldovaiak elleni győzelemről, valamint az Eb-re kijutás esélyéről beszélt.

„Jó visszatekinteni erre a begyűjtött hat pontra, mert még megvan az esélyünk arra, hogy akár playoff-mérkőzésen, kiharcoljuk az EB-résztvételt. Persze a döntés már nem a mi kezünkben van. A finn válogatottnak új szövetségi kapitánya van, aki sok változtatást hajtott végre az elmúlt félévben, eredményesen. Ez a csapat a svédek ellen esetleg felboríthatja a papírformát, ami növelné a mi esélyeinket. Mi szeretnénk a finnek ellen az utolsó Eb-selejtezőn a három pontot, akkor úgy érezhetjük, hogy megtettünk mindent, talán többet is, ami elvárható volt ettől a csapattól. Örömteli, hogy egyre egységesebb, egyre jobb közösséget alkot a válogatott. Mindig a győzelemre játszik a csapat, biztos a maximumra fogunk törekedni” - fogalmazott a szakember.

A játékosokra kitérve a kapitány kifejtette, örülne, ha a csapat nélküli labdarúgóknak minél előbb rendeződne a sorsuk.

„Örömteli, hogy Gera Zoli teljesen rendbe jött, és kész a játékra. Nagyon remélem, hogy az elkövetkezendő hetekben tétmérkőzés lesz a lábában és számíthatunk majd rá is. Ahogy arra is van reményünk, hogy Dzsudzsák Balázs vállsérülése után a finnek ellen már visszatérjen. Várjuk azt is, hogy Lipták Zoltán, Németh Krisztián, Priskin Tamás hova és milyen körülmények közé tud majd kerülni” - vélekedett Egervári Sándor.