Bajnokok Ligája

Döntetlen Dortmundban, nem bírt egymással a Borussia és az Arsenal

1-1-es döntetlennel ért véget az F-csoport rangadója, vagyis az Arsenal dortmundi vendégjátéka a Bajnokok Ligája csoportkörének nyitó fordulójában. A Borussia kezdte jobban a mérkőzést, mégis az Ágyúsok szereztek gólt, a második félidőben végig támadott a hazai csapat, de csak egyenlíteni tudott. Az Olimpiakosz Pireusz Megyeri Balázzsal a cserepadon 1-0-ás vereséget szenvedett hazai pályán a Marseille-től.

Mario Götzének (középen) is voltak lehetőségei, de ő sem tudta győzelemhez segíteni a Dortmundot

Az Ágyúsok kispadján ismét Pat Rice ült, Wenger eltiltása miatt csak a lelátón foglalhatott helyet. Az 5. percben Kagawa ugratta ki Lewandowskit, aki továbbadta a labdát Grosskreutznak, aki 15 méterről, jobbról fölé tüzelt. Pár perccel később Kagawa emelt fölé, majd Lewandowski már Szczesnyt is elfektette, de a visszarobogó Sagna menteni tudott. A Borussia dominált a mérkőzésen, Schmelzer, aztán Grosskreutz is célba vette a kaput, sikertelenül.

A vendégek a 33. percben keveredtek Weidenfeller kapuja elé, Robin van Persie balról, 12 méterről lőtt, a kapus szögletre mentett. A hajrában még Kagawa és Lewandowski tesztelte Szczenyt, de gól a másik oldalon volt: a 42. percben Theo Walcott ugratta ki van Persie-t Kehl csúnyán eladott labdája után, a holland támadó a tizenhatos vonaláról a hálóba lőtt (0-1).


Szünet után hajtott a Dortmund az egyenlítésért, az 55. percben Schmelzer balról, tíz méterről fölé durrantott, majd Lewandowski kísérletét védte Szczesny. Az Arsenal remekül védekezett, és a fekete-sárgák sem céloztak pontosan, a 81. percben Szubotics talán a legnagyobb dortmundi lehetőséget hagyta ki, egy szöglet utáni kavarodásban öt méterről a kapu közepébe lőtt, pechjére Szczesny is ott volt és védeni tudott. Két perccel később Götze durrantott a jobb alsó mellé. A sok helyzet két perccel a vége előtt meghozta gyümölcsét: egy szabadrúgás után a kifejelt labdát Perisic kapásból a bal felsőbe bombázta (1-1).


A játék képe alapján megérdemelten egyenlített a Dortmund, de az egy ponttal inkább a hazaiak lehetnek elégedetlenek, jóval több helyzetük volt, mint az Arsenalnak.

Bajnokok Ligája, 1. forduló
F-csoport:
Borussia Dortmund-Arsenal 1-1 (0-1)
Gólszerző: Perisic (88.), illetve van Persie (42.)
Olympiakosz Pireusz-Olympique Marseille 01 (0-0)
Gólszerző: Lucho González (51.)