Atlétika

Usain Bolt Zábrábban vigasztalódna a tegui kiugrásért

A világcsúcstartó Usain Bolt is indul 100 méteren a keddi, zágrábi IAAF World Challenge nemzetközi versenyen. A jamaicai vágtázó győzelemre tör a Boris Hanzekovic Memorial elnevezésű viadalon, feledtetné a tegui világbajnokság döntőjében való leszereplését.

Bolt Teguban a 200 méter és a 4x10 aranyával vigasztalódott a klasszikus számban elkövetett bakiért

Mint ismert, Boltot kizárták a vébé legnagyobb izgalommal várt döntőjében, mivel kiugrott a rajtnál. Az aranyat távollétében honfitársa, Yohan Blake nyerte.

"Úgy tekintek erre a versenyre, mint javításra a világbajnoki kudarc után - mondta Bolt zágrábi sajtótájékoztatóján. - Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, a legjobbamat szeretném nyújtani. Mivel nem tudtam bizonyítani a világbajnokságon, szeretném megmutatni, hogy ott milyen gyors lettem volna. Jól érzem magam, magabiztos vagyok, várom a versenyt".

Zágrábban Bolt riválisai a korábbi világ-és olimpiai bajnok Justin Gatlin, a dél-koreai bronzérmes Kim Collins és a trinidadi Richard Thompson lesznek.

A horvát fővárosban indul a kalapácsvetők között a világbajnoki második Pars Krisztián is. A magyar dobóatléta az összetett verseny éllovasaként várja a sorozat döntőjét.