US Open

Serena Williams már nem is emlékszik a dühkitörésére

  • MTI

Nem emlékszik az amerikai nyílt teniszbajnokság vasárnap elvesztett döntőjében mutatott botrányos viselkedésére Serena Willams, aki meglepetésre simán kikapott az ausztrál Samantha Stosurtól.

Ahogy arról beszámoltunk, a második szett elején egy nyerő ütése előtt a hazai közönség előtt szereplő sztár hatalmas "Come on!" kiáltással buzdította magát. Ám mivel ezzel megzavarhatta riválisát, a mérkőzést vezető Eva Aszderaki az ausztrálnak ítélte meg a pontot bréklabdánál, aki így elvette a 29 éves Williams adogatását. A tiltakozó amerikai úgy vélte, hogy - mint amikor külső tényező zavarja meg a játékot - a bíró megismételteti a labdamenetet, ám nem ez történt, és amikor később leültek pihenni, dühös szavaiért figyelmeztetésben is részesült. Ekkor így szólt a görög bíróhoz:

"Ne nézzen rám, nem viccelek. Ön teljesen elvesztette az irányítást, és gyűlölködik. Ha meglát szembe jönni a folyosón, ne nézzen rám, ön nem egy vonzó személyiség. Ezért figyelmeztet? Kifejeztem az érzéseimet, és Amerikában vagyunk, ha nem tévedek. Ne nézzen rám!"

A 6:2, 6:3-ra elbukott finálét követően a 13-szoros Grand Slam-győztes nem fogott kezet Aszderakival, majd később közölte:
"Nem emlékszem, hogy mit mondtam. Majd megnézem a youtube-on. Nagyon intenzív pillanat volt."

Két éve, a Kim Clijsters ellen elvesztett elődöntőben Williams egy lábhiba bemondása után egy vonalbírót fenyegetett meg dühében, amiért pontlevonással és 82 500 dolláros bírsággal bűnhődött.

Brian Earley főbíró hétfőn dönt arról, hogy Serena milyen megrovásban részesül a vasárnapi viselkedéséért - ráadásul mivel a 2009-es botrány óta próbaidőn van, akár súlyos büntetést is kiszabhatnak rá...