Magyar válogatott

Rudolf Gergő magabiztossága ránk is átragad - Varga József

A Debrecen játékosa elmondta, még mindig nem érzi úgy, hogy sikerült „átváltoznia” jobbhátvéddé, de a nemzeti csapat számára szent dolog.

Magyarországon szurkolók millióit tették boldoggá a válogatott játékosai azzal, hogy Svédországot és Moldovát is legyőzték Európa-bajnoki selejtezőn, ezzel életben tartva a reményt a továbbjutásra. Mindkét találkozón remekül játszott Varga József, a DVSC-TEVA középpályása, aki ezúttal jobbhátvédként szerepelt.

„Mi is érezzük, hogy valami megmozdult az országban. Látjuk a tévében, olvassuk az újságokban, hogy hirtelen mi lettünk a vezető hír. Nagyon örülünk neki, hogy ebben a nehéz időszakban kicsit örömöt tudtunk szerezni a magyar embereknek. Két kemény meccsen vagyunk túl. A svédek elleni győzelem valóban bravúr volt, de mindenki úgy lépett pályára, hogy hitt a sikerben. Természetesen mindig így állunk hozzá, de most valóban érezni lehetett, hogy ez nem csak hangzatos frázis, mindenki komolyan gondolta, hogy meg tudjuk verni a svédeket. Érdekes módon a Moldova elleni meccs volt a nehezebb, mert mindenki fáradtabb volt. De hála Istennek, az is jól sikerült. És azt gondolom, hogy ott nyerni 2-0-ra az legalább olyan értékes eredmény, mint a svédek elleni itthoni 2-1” - mondta a dehir.hu-nak a mostanában remek formában játszó labdarúgó.

Varga megerősítette azt a tényt, hogy a siker a kiváló közösségben keresendő, amelyet Egervári Sándor szövetségi kapitány teremtett.

Szerintem nagyon fontos, hogy kiváló közösséget alkotunk. Abszolút jó, hogy a csapat a pályán kívül is összhangban van, mindenki jóban van mindenkivel, vannak közös programjaink. Fiatalok vagyunk, tele becsvággyal, de a rutinosabb játékosokkal is nagyon jól kijövünk. Azt gondolom, hogy ez az egyik oka annak, hogy ilyen jól megy most a csapatnak. Bízom benne, hogy a finnek ellen is hasonlóan tudunk teljesíteni, és meggyőző játékkal tudunk nyerni.”

Varga József remekül játszott mindkét meccsen - Fotó: nb1.hu

A fiatal játékos Moldova ellen nagyszerű gólpasszt adott Rudolf Gergelynek, akit a Debrecenből is jól ismer.

„Örülök neki, hogy gólpasszt adtam, az meg külön öröm, hogy neki. Régi csapattársam, nagyon jó barátok vagyunk, a válogatottnál is szobatársak vagyunk, úgyhogy nagyon örültem, hogy pont neki tudtam gólpasszt adni. A Moldova-meccset megelőzően inkább arról beszélgettünk, hogy jó lenne végre magabiztosan lehozni egy kötelező meccset. Persze Gergő önbizalmát jelzi, hogy már akkor megmondta, hogy sima lesz. Nagyon kell a csapatba egy ilyen támadó. A magabiztossága a többiekre is átragad."

Az új posztjára kitérve Varga elmondta, számára teljesen mindegy, hol kap szerepet a nemzeti csapatban.

„A válogatott számomra szent dolog. Az ember ott mindig szívesen játszik, mindegy, hogy milyen poszton, ahol számítanak rám, ott játszom. Mindig az volt a vágyam, hogy kezdőként szerepeljek a nemzeti 11-ben, ha most éppen a jobbhátvéd poszton kell játszanom, akkor igyekszem ott jól teljesíteni és megoldani a feladatomat a legjobb tudásom szerint. Persze más a két poszt. Őszintén szólva még mindig nem érzem úgy, hogy sikerült „átváltoznom” jobbhátvéddé. A svédek ellen volt egy nagy hibám, amiből majdnem gólt kaptunk. Nagyon kell figyelni, mert ha csak egy ütemmel később reagálsz az adott szituációra, már baj van. Moldova ellen talán kevesebb hibával játszottam” - nyilatkozott szerényen a 23 éves futballista.