Manchester United

Rooney Aranylabdára vágyik?

A Manchester United játékosai áradoznak a négy forduló után már nyolc gólnál járó Wayne Rooneyról. Patrice Evra szerint a csatár a világ legjobbja akar lenni.

Rooney pazar formában futballozik az elmúlt hetekben

"Mindenki láthatja, hogyan éhezik a sikerre. Az elmúlt évben voltak problémái, de visszatért, és jobb, mint valaha. Meg akarja mutatni, hogy világklasszis játékos. Nagyon boldogok vagyunk, hogy ilyen fantasztikus formában futballozik. Ő egy igazi profi, kiváló játékos. A legjobb akar lenni a világon. Ehhez csak tartania kell a formáját" - mondta Patrice Evra.

"Rooney hihetetlen. Bármire képes a pályán" - így Javier Hernández.

A 25 éves támadó szombaton a Bolton ellen mesterhármast ért el, ahogyan az előző fordulóban az Arsenal ellen is (közben Bulgáriának is lőtt kettőt Eb-selejtezőn), ezzel ő a negyedik játékos a Premier League történetében, aki egymást követő két mérkőzésen is háromszor zörgette meg az ellenfelek hálóját. Rooney nyolc találatával vezeti a PL góllövőlistáját (ebből egy tizenegyes), a Vörös Ördögök mezében 327 találkozón 110 gólnál jár.

Pedig Rooney az elmúlt egy évben megjárta a poklot és a mennyet is, a Bolton ellen éppen egy esztendeje volt annak, hogy Sir Alex Ferguson csak a kispadra ültette az Everton ellen, miután egy prostituált kiteregette a szennyest a csatárról. Rooney már a tavaly nyári világbajnokságon is csak önmaga árnyéka volt, majd ősszel is csak vergődött, de tavasszal magára talált, most pedig vezére a menetelő Manchester Unitednek.