NB I

Letöltendő börtönbüntetést kaphatnak a balhézó Fradi-szurkolók

Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért tíz ferencvárosi drukkerre, akik a 2010. szeptember 11-én rendezett Újpest–Ferencváros (6-0) élvonalbeli futballmérkőzésen követtek el rendbontást.

Börtönbe kerülhetnek a szurkolókA zöld-fehér tábor tagjai műanyag székeket téptek fel és dobáltak a pálya irányába, majd bedöntöttek egy menekülőkaput is. A Blikk információi szerint a vádiratban szereplő Fradi-szurkolók viszont megrökönyödtek, amikor megtudták, akár börtön is várhat rájuk.

"Úgy látom, példát akarnak statuálni - vélekedett dr. Karakas Attila, a negyedrendű vádlott, G. István ügyvédje a Blikknek. - Eddig a hasonló cselekedeteket szabálysértésként kezelték, és 50-100 ezer forintos pénzbírságot róttak ki, most azonban csoportosan elkövetett garázdasággal vádolják őket, amely öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető."

Borbély Zoltán, a Magyar Labdarúgó Szövetség jogi és sajtóirodájának vezetője az üggyel kapcsolatban kiemelte, a mostani szigorítások nem vonatkoznak korábbi esetekre.