Birkózó vb

Kiss Balázs és Lőrincz Tamás is továbbjutott

  • MTI

A kötöttfogású Kiss Balázs és Lőrincz Tamás egyformán győzelemmel mutatkozott be, sőt utóbbi második meccsét is megnyerte az isztambuli olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokság hétfői nyitónapján.

A 96 kilóban szereplő Kiss sikerével a 32 közé jutott, míg Lőrincz már a 16 között jár, a nap harmadik magyarja, az 55 kilós Módos Péter pedig szerencsés sorsolásának köszönhetően csak a nyolcaddöntőbe jutásért lép először szőnyegre.

A 2006-ban Európa-bajnok Lőrincz igen magabiztosan kezdett, állóharcban válldobással elrepítette a spanyol Ismael Navarro Sanchezt, ezzel az első menetet meg is nyerte 3-0-ra. A folytatásban ha nem is ennyire látványos akcióval, de ismét állóhelyzetből szerzett pontot a ceglédi birkózó, akinek sikerült földre kényszerítenie riválisát, s ezzel az egy ponttal a második két perc, illetve a mérkőzés is az övé lett.

Lőrincznek a nyolcaddöntőbe jutásért a tavaly Eb-ezüstérmes román Ion Iulian Panait volt az ellenfele. Az első menetben egy kitolással, a másodikban a parterhelyzet kivédekezésével nyert 1-0-ra, azaz továbbra is menetvesztés nélkül menetel.

A két éve világbajnok Kiss ugyanakkor nehezen melegedett bele, az első menetben Georgiosz Kuciubasz megkontrázta támadását, kis ívű dobásával pedig kétpontos előnyt szerzett, amit a magyar versenyző nem tudott ledolgozni, csak szépített egy kitolással. A folytatásra viszont már kellőképpen felpörgött Kiss: a hátralévő mindkét menetben egyszer-egyszer hátára döntötte vetélytársát, ezzel mindkét szakaszt 3-0-ra nyerte. A 16 közé jutásért a tavalyi Eb bronzérmese, a hazai Cenk Ildem vár rá.