Légiósaink

Feczesin győztes gólt szerzett, Szabics nem tudta felrázni a Sturmot

Angliában egyetlen légiósunk sem jutott szóhoz a hétvégén, Németországban Hajnal Tamás a kispadról beszállva gólpasszal járult hozzá a Stuttgart sikeréhez. Feczesin Róbert győztes gólt szerzett a Bresciában, Szabics Imre is betalált a Sturm Grazban, de gólja csak szépségtapasz volt az Admira ellen. Szokásos heti légióskörképünkben sorra vesszük a külföldön futballozó magyarok eredményeit.

ANGLIA

A szigetországban nem sok babér termett légiósainknak a 4. fordulóban. A West Bromwich elhozta a három pontot a Norwich stadionjából (0-1), Gera Zoltán felépült bokasérüléséből, de meccshiáőtny miatt nem vetette be őt Roy Hodgson, Fülöp Márton a tartalékkapus volt. Bogdán Ádám együttesét, a Boltont otthonában alázta meg a Manchester United (0-5), a válogatott portás a cserepadon foglalt helyet. A Fulham szombaton 1-1-es döntetlent játszott a Blackburnnel, Somogyi Csabát nem nevezte Martin Jol a találkozóra. Buzsáky Ákos csapata, a Queens Park Rangers hétfőn este fogadja a Kádár Tamást keretében tudó Newcastle Unitedet.

A Championship 6. körében a Blackpooltól 2-0-ás vereséget szenvedő Ipswichben a keretbe sem került Priskin Tamás, hasonlóképpen járt Gyepes Gábor (Cardiff, 2-0 a Doncaster ellen) is. Futács Márkó vesztes meccsen debütált a Portsmouthban, a West Ham United ellen a 83. percben szállt be a játékba, csapata 4-3-ra kapott ki.

NÉMETORSZÁG

A Stuttgart az 5. körben két vereség után ismét győzni tudott, a Hannovert oktatta 3-0-ra. Hajnal Tamás csak csere volt, de szűk félóra alatt így is kiosztott egy gólpasszt, a harmadik találatot a középpályás szabadrúgásából szerezte Tasci.

Hajnal szabadrúgása 2:52-től:

Szalai Ádám még nem épült fel térdsérüléséből, Stieber Zoltán húsz percet kapott a Mainzban, Thomas Tuchel együttese hazai pályán égett meg a Hoffenheim ellen (0-4).

A másodosztályban (7. forduló) a Király Gáborral felálló 1860 München két góllal is vezetett, végül pontot sem szerzett a St. Pauli ellen, a hamburgiak húsz perc alatt négy gólt szereztek, és 4-2-re nyertek.

A mérkőzés összefoglalója:

SPANYOLORSZÁG

A spanyol labdarúgó-bajnokság 3. fordulójának vasárnapi mérkőzésén az újonc Rayo Vallecano 0-0-s döntetlent ért el a odahaza a Pintér Ádám nélkül felálló Real Zaragoza ellen.

OLASZORSZÁG

Simon Ádámot nem nevezték a keretbe a Palermóban a Serie A nyitányán, a Sasok remek mérkőzésen 4-3-ra verték az Intert. A másodvonal 4. fordulójában a Brescia Feczesin Róbert góljával nyert a Juve Stabia otthonában. A 25 éves csatár már háromgólos a Serie B-ben. A találkozót a vendégek másik magyarja, Vass Ádám is végigjátszotta.

Feczesin (11) már háromgólos a Serie B-ben 

A Livorno Filkor Attila nélkül verte idegenben a Varesét, a Reggina Kovácsik Ádámmal a kapuban rabolt három pontot a Gubbio otthonából (1-3). A Sampdoria (Koman Vladimir, Laczkó Zsolt) hétfőn este látogat az Empolihoz.

HOLLANDIA

A NEC légiósai közül Babos Gábor védte a kaput a De Graafschap elleni vesztes bajnokin (1-0). Vadócz Krisztián debütált régi-új csapatában, az 58. percben állt be, Eppel Mártont nem nevezték a bajnokira. Az 5. fordulóban Horváth Gábor sem ünnepelhetett az Ado Deen Haagban, a Waalwijk 1-0-ra verte a hágaiakat.

BELGIUM

A Pro League 6. körében az Anderlecht a Kortrijkkal meccselt, előbbiben Juhász Roland végigjátszotta a mérkőzést, utóbbiban nem jutott szóhoz Czvitkovics Péter, a végén Juhászék örülhettek (2-0). A Genk idegenben verte a Sint-Truident (3-4), a vendégek győztes gólját Tőzsér Dániel szerezte szépen kivitelezett szabadrúgásból. Köteles László Szintén végig ott volt a Genk kapujában. A Lierse-ben nem jutott szóhoz Kovács Péter, klubja ikszelt a Lokerennel (1-1).

Tőzsér Dániel szép szabadrúgásgólja

AUSZTRIA

Szabics Imre első találatát jegyezte az idényben bajnokin, de gólja csak szépségtapasz volt a Sturm Graznak az Admira otthonában. A csatár a második félidőben 0-3-nál egy szabadrúgást követően közelről lőtt a hálóba, majd a 72. percben Darko Bodul Szabics átadáásból talált be, de a graziak 4-2-re kikaptak. Sáfár Szabolcs sérülés miatt nem védhette az Innsbruck kapuját, csapata kiütéses vereséget szenvedett a Riedtől (0-5). A Mattersburg Waltner Róberttel a padon ért el 1-1-es döntetlent a Rapid Wien stadionjában.

Szabics gólja 4:02-től, gólpassza 5:10-től:

OROSZORSZÁG

A kulcscsontöréséből lábadozó Dzsudzsák Balázs csapata, az Anzsi Mahacskala 2-1-re múlta felül a Volgát a 23. fordulóban. A Zenit kikapott a Lokomotiv Moszkvától (4-2), Huszti Szabolcs az utolsó félórában volt a pályán a szentpéterváriaknál.

EGYÉB BAJNOKSÁGOK

Svájcban (8. forduló) Vanczák Vilmos Sionja magabiztos sikert aratott a Thun pályáján (3-0), a magyar védővel a soraiban. Skóciában (7. forduló) a Hearts nem nevezte Balogh Jánost az Inverness ellen (1-1). Norvégiában (22. kör) a Brann Bergen 2-2-őt játszott a Moldéval, a Moldova ellen megsérült Korcsmár Zsolt nélkül. Törökországban jól sikerült Lázár Pál bemutatkozása, a Samsunspor 3-2-re verte a nyitó fordulóban a Genclerbirglit, a magyar hátvéd végig a pályán volt.