Jaroszlavli tragédia

Elhunyt az utolsó Lokomotiv-játékos is

  • MTI

Öt nappal a Lokomotiv Jaroszlavl jégkorongcsapatának légi szerencsétlensége után elhunyt Alekszandr Galimov, aki egyedüli játékosként élte túl a gép lezuhanását.

A 26 éves csatár testfelületének közel 90 százaléka megégett, és nagy erőfeszítések árán sem tudták megmenteni az életét, hétfőn reggel a moszkvai klinikán meghalt.
A katasztrófában összes csapattársa, olimpiai és világbajnokok, Stanley Kupa-győztes hokisok, valamint a szakmai stáb minden tagja elhunyt. Ő és még egy fő, Alekszandr Szizov, a gép személyzetének tagja túlélte a zuhanást, mindkettőjüket Moszkvába szállították. Szizov életéért is küzdenek az orvosok.

A Lokomotiv Jaroszlav szerdán utazott volna Minszkbe, az orosz nyílt profiliga (KHL) csütörtöki rajtjára, ám a gép közvetlenül a felszállás után lezuhant. A gépen utazó 45 főből Galimov halálával 44-re emelkedett az áldozatok száma.

Az együttes nem vesz részt a 2011/12-es idényben, mivel a klubelnök bejelentése szerint a "gyász érzése sokkal nagyobb, mint az erő egy új csapat felépítésére".