Karrier

Agüero a Manchester City Maradonája akar lenni

A bombaformában játszó argentin játékos a csúcsra akarja vezetni a Manchester Cityt, akárcsak apósa, Diego Maradona tette azt az 1980-as években a Napolival.

Kun Agüero a csúcsra vezetné a Cityt - Fotó:AFP

Sergio Agüero augusztusban szerződött a Manchester City együtteséhez, de már most az egyik legnagyobb kedvencnek számít. A Wigan ellen a hétvégén három gólt szerzett a támadó, ezzel már 6 gólnál jár a Premier League-ben.

„Remélem, tudok segíteni a Manchester Citynek, mint Diego Maradona a Napolinak annó. Azért érkeztem ide, hogy segítsem a csapat fejlődését, és trófeákat nyerjünk. Ha ezt már idén meg tudnánk tenni, az tökéletes lenne. De mindig meg kell próbálnunk jobbnak és jobbnak lennünk” - vélekedett az argentin támadó.

A Manchester City szerdán a Napoli ellen kezdi meg a BL-menetelését. Agüero már a 2008-2009-es szezonban szerepelt a legnagyobb európai kupasorozatban, akkor három gólt szerzett. A 23 éves futballista ugyanakkor csalódott, hogy apósa, Diego Maradona nem lehet jelen a mérkőzésen.

„Diego nem tud jönni, mert Dubaiban van a csapatával. Kezdődik a bajnokság, így nem tudja a helyszínen megtekinteni az összecsapást. Már játszottam a Bajnokok Ligájában az Atlético Madrid tagjaként, jó élményeim vannak róla. A Cityvel olyan messze szeretnénk eljutni, amennyire csak tudunk, de először csak a csoportmeccsekre koncentrálunk” - nyilatkozta a Wigan ellen triplázó játékos.

Agüero mesterhármasa a Wigan ellen