Ökölvívás

Vitalij Klicsko maradt az úr, szétszedte Adameket - videó

Az ukrán Vitalij Klicsko győzelmével zárult a WBC szervezet világbajnoki címéért kiírt ütközet, miután a lengyel Tomasz Adameket a bíró a 10. menetben leintette. Az ukrán óriás fölénye megkérdőjelezhetetlen volt, a mérkőzésen többször is közel volt a kiütéseshez, de végül "csak" technikai K.O-val abszolválta az újabb címvédést. 

A mérkőzést a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokságra épült egyik vadonatúj stadionban rendeztek meg 42 ezer néző előtt.

A 110 kilós ukrán öklöző edzője a meccs előtt jelentette be, hogy védence még 2-3 ringfellépést vállal, mielőtt végleg szögre akasztja a kesztyűt. Jelenlegi mérlege: 43 győzelem (benne 40 kiütéses diadal), 2 vereség, míg a 98 kilóval mérlegelt Adamek 44 sikerrel megvívott találkozója mellett most kapott ki másodszor hivatásos bokszolóként.

A WBC-bajnok öccse, Vlagyimir Klicsko uralja a többi nagy profiboksz-világszervezetnél a nehézsúly trónját: övé mind a WBA (Boksz Világszövetség), mind az IBF (Nemzetközi Bokszföderáció), mind pedig a WBO (Boksz Világszervezet) világbajnoki öve, ily módon a testvérek teljesen "lefedik" a királykategóriát. Egymás ellen azonban - édesanyjuknak tett ígéretüknek megfelelően - soha nem fognak bokszolni.