Bundesliga

Raúl vezető gólja ellenére kikapott a Schalke Wolfsburgban

Hátrányból fordítva szerezte meg a három pontot hazai pályán a Wolfsburg csapata a Schalke 04 ellenében. Ugyan a gelsenkircheniek Raúl révén az első félidőben előnyhöz jutottak, de a horvát Mario Mandzukic duplájának köszönhetően Felix Magath alakulata mégis megszerezte a győzelmet.

Raúlék pont nélkül távoztak a farkasok otthonából -

A Bundesliga 5. fordulójának utolsó összecsapásán a 15. helyen álló Wolfsburg a tabella hatodik helyén található Schalke együttesét látta vendégül. A gelsenkircheniek nem bizonyultak udavarias látogatóknak, hiszen már a 13. minutumban Raúl Gonzalez révén megszerezte a vezetést.

Húsz perc elteltével a "farkasok" egyenlíteni tudtak: a horvát Mario Mandzukic Jonsson passzát jutatta a kékek hálójába.

A második félidőben többnyire a mezőnyjáték dominált, komolyabb gólhelyzetei inkább a Schalkének voltak, mégis a hazaiak csikarták ki a győzelmet. A 81. percben egy szerencsés Mandzukic-gólla ugyanis megfordította az összecsapást a Wolfsburg és mivel a hátralévő időben már nem tudott feltámadni a Schalke - Felix Magath együttese második sikerét könyvelhette el a szezonban.