EBEL

Hazai pályán szenvedett vereséget az AV19 a Villachtól

A szlovén Jesenice vendégeként aratott pénteki siker után vasárnap vereséggel folytatta szereplését a Sapa Fehérvár AV19 az EBEL-ben: a magyar gárda hazai pályán kikapott az osztrák Villachtól.

Hazai pályán szenvedett vereséget az AV19

Az AV19 hivatalos honlapjának beszámolója szerint sok kiállítással indult a mérkőzés, majd lenyugodtak a kedélyek. A vendégkapuban Starkbaum jól védett, Vas veszélyes próbálkozását hárította bravúrral. Egy ellentámadásból megszerezte a vezetést a Sapa: Sille bombáját még blokkolták, de Kovács éles szögből leadott ismétlése a hálóba talált (1-0). Ezt követően az osztrákok vették át a kezdeményezést: emberelőnyben egyenlített a Villach: Altmann helyezett a hálóba egy kipattanót a tehetetlen hazai portás mellett (1-1). Eztán következett a fehérvári rémálom: hazai emberelőny, mégis a vendégek szereztek gólt: Petrik iramodott meg a koronggal és jutatta azt szerencsés körülmények között a fehérvári gólvonal mögé (1-2).

Ezt követően hiába rohamozott már a hazai közönség biztatását élvező AV19, gólt nem sikerült szereznie, így a Villach szerezte meg a pontokat.

EBEL
Sapa Fehérvár AV19-EC Rekord-Fenster Villach SV: 1-2 (1-0, 0-2, 0-0)
Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 3500 néző, vezette: Cervenak, Falkner, Nagy, Németh
Sapa Fehérvár AV19: Munro - Borgatello, Pratt, Palkovics, Johansson, Mihály, Horváth, Tokaji, Sofron, Vas, Magosi, Sille, Durco, Sikorcin, Ryan, Kovács, Láda, Benk, Nagy, Tóth
Vezetőedző: Kevin Primeau
EC Rekord Fenster Villach SV: Starkbaum - Kuznik, Mitchell, Sleigher, Damon, Razingar, Altmann, Unterluggauer, Petrik, Kaspitz, Pewal, Bacher, Weller, Toff, Loyns, Wanvig, Wiedergut, Petrik, Martinz, Köfeler
Vezetőedző: Mike Stewart
Gólszerzők: Kovács (17. perc), illetve Altmann (32. perc), Petrik (37. perc)