Bundesliga előzetes

Felix Magath a Schalkéval néz farkasszemet

  • Horváth Kristóf

Az eddig pocsékul szereplő VfL Wolfsburg épp jelenlegi vezetőedzőjének egykori együttesét, a Schalke 04-t fogadja a Bundesliga 5. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Áprilisban, már Rangnick-al 1-0-ra nyert a Schalke Magath Wolfsburgja ellen

1.FC Köln – 1. FC Nürnberg 15:30 (Eurosport2)
Hathárom-tipp:X
A találkozó mindenféleképpen háromesélyes, bár a Köln hazai pályán talán minimálisan esélyesebbnek számít. A házigazdák az előző fordulóban szerezték meg első győzelmüket, méghozzá idegenben a Hamburg otthonában. A Nürnberg is egy győzelemmel a háta mögött érkezik az összecsapásra, ők az Augsburgot verték minimális különbséggel hazai pályán.
„Jó hangulatban és felfokozott várakozással készülünk az összecsapásra. A támadóim mindannyian egészségesek, így nehéz döntés lesz majd Adil Chihi, Mato Jajalo, Milivoje Novakovic és Adam Matuschyk közül kiválasztani, ki legyen a kezdőcsapat tagja” - mondta a találkozó előtt Stale Solbakken, a kölniek trénere.

VfL Wolfsburg – Schalke 04 17:30 (Eurosport2)
Hathárom-tipp:2
Bárhogyan is csűrjük-csavarjuk, ez a találkozó minden bizonnyal Felix Magathról fog szólni. A hazaiak trénere ugyanis nem is olyan rég még a Schalke 04 kispadján ült, majd egy hirtelen szökkenéssel tavasszal átvette a Wolfsburg szakvezetői posztját. A szigoráról is ismert tréner legutóbb komoly pénzbüntetéssel próbálkozott játékosainál, de egyelőre semmi nem jön össze ebben az idényben a VfL-nek, a nyitó fordulóban még nyertek a Köln otthonában, majd háromszor kikaptak.

A fordulót második helyen váró Schalke 04 utazik a zöld-fehérek otthonába, és kizárt, hogy beérnék egy ponttal. Az a Schalke, amely az első fordulós veresége óta képtelen hibázni. Ha hozzák eddigi formájukat, Ralf Rangnick gárdája idegenben is számíthat a három pontra.