Labdarúgás

A Sturm Graz trénere lehet az új osztrák kapitány

  • VNA

A Bild Zeitung információi szerint az egykori német válogatott labdarúgó, a jelenleg a Sturm Graz edzőjeként dolgozó Franco Foda lehet az osztrák válogatott új szövetségi kapitánya.

A törökök elleni EB-selejtezőn elért hazai soványka döntetlen (0-0) után eldőlt, hogy Ausztriában nem hosszabbítanak szerződést a labdarúgó válogatott edzőjével, Dietmar Constantinivel. A Bild Zeitung információi szerint a bajnok Sturm Graz edzője, az egykori német válogatott labdarúgó, Franco Foda lehet az utód, aki a selejtező sorozat végén, novemberben veheti majd át a posztot. A lap már azt is tudni véli, hogy Fodával kétéves szerződést kötnek majd, amely automatikusan meghosszabbodik egy esztendővel, amennyiben a csapat kiharcolja a részvételt a 2014-es brazíliai világbajnokságon.

„Ezek még csak spekulációk a sorsommal kapcsolatban. Jelen állás szerint nem tudok mit mondani ebben az ügyben, hiszen nem írtam alá semmilyen papírt és velem a mai napig nem beszélt senki sem. Nincs szerződésem a szövetséggel” - nyilatkozta vasárnap délután a Sturm edzője. A szövetség részéről Peter Klinglmüller annyit mondott, hogy ilyenkor természetes, hogy több név is szóba kerül, amelyek közül egyes források valakit biztos befutónak hirdetnek. Korábban már írtunk róla, hogy a görög válogatottat EB-címig vezető Otto Rehhagel és a tapasztalt Christoph Daum is a lehetséges jelöltek között van.

Foda játékosként két válogatott találkozón szerepelt még az NSZK színeiben. Labdarúgó pályafutása utolsó négy évében már a Sturm Grazban vezetett le, 2001-ben pedig rögtön az osztrák klubnál kezdte az edzői pályát is. Az első csapatnál 2006-tól kezdve lett főedző, a csapattal tavaly kupát, idén pedig a klub történetének - 1998 és 1999 utáni - harmadik bajnoki címét szerezte meg irányításával az együttes.