Rögbi-vb

A címvédő Dél-Afrika nyerte a wellingtoni derbit

  • VNA
Címkék:

Vasárnap három találkozóval folytatódott az Új-Zélandon zajló rögbi világbajnokság. A Dél-Afrika-Wales találkozó izgalmas végjátékot és egypontos afrikai sikert hozott.

Az idén hetedik alkalommal sorra kerülő rögbi világbajnokság harmadik napján a „C”-csoportban is bemutatkozott négy együttes. A favorit ausztrál válogatott Aucklandben 25.000 néző előtt döcögős első félidő (6-6) után végül simán győzte le az utóbbi időben sokat fejlődött olasz csapatot (32-6), míg az ír válogatott 22-10 arányban múlta felül az Egyesült Államokat. A győzelem mellett az ausztrálok annak is örülhettek, hogy Új-Zéland (6 cél), Fidzsi (6), Franciaország (6) és Skócia (4) után ötödikként is megkapták az első fordulóban a négy vagy annál több cél elérése esetén járó plusz egy pontot.

A nap mérkőzését a „D”-csoportban rendezték, ahol Wellingtonban két igazi rögbi nagyhatalom, Wales és a címvédő Dél-Afrika találkozott egymással. A vb eddigi legszorosabb mérkőzésén 15 perccel a lefújás előtt már kialakult a végeredmény, ekkor Francois Hougaard vitt célt, és szépített 15-16-ra, majd Mornes Steyn jutalomrúgásával alakult ki a 17-16-os afrikai sikert jelentő végeredményt.  A találkozó összképe alapján Wales talán valamivel közelebb állt a győzelemhez, de végül mégis a szerencsésebb Dél-Afrika győzött, amely ezzel a sikerrel egyben nagy lépést tett a csoportelsőség felé is.

Rögbi-világbajnokság – Új-Zéland
C-CSOPORT
Ausztrália–Olaszország 32–6 (6–6)
Írország–Egyesült Államok 22–10 (10–0)
D-CSOPORT
Dél-Afrika–Wales 17–16 (10–6)