EBEL

Idegenbeli sikerrel kezdett a Fehérvár

  • VNA

A Sapa Fehérvár AV19 álomszerű rajtot vett az EBEL 2011/2012-es kiírásában, a csapat idegenben fektette két vállra az Acroni Jesenicét.

A Sapa Fehérvár honlapjának beszámolója szerint az együttes támadólag kezdte a mérkőzést, az első helyzetek is előttünk adódtak. A folytatásban a Jesenice is felvette a ritmust, Bergström közelről leadott lövése egyértelműsítette ezt. Nyílt volt a meccs, a vezetést a hazaiak szerezték meg emberelőnyből, az újonc Bergström révén egy kijátszott akció végén (1-0). Lendületben maradtak a piros-fehérek, Munro nagy védéseire volt szükség, hogy ne nőjön tovább a hátrány.

A második felvonás már inkább a magyar szurkolók kedve szerint alakult. Berlsik hibázott kecsegtető helyzetben, majd villámgyors ellenakciót indult Munro révén, aki Pratthez továbbított, ő Vast hozta játékba - a korong kisvártatva Fikrt vállai felett a hálóban kötött ki (1-1). Egy emberelőny kínálta fel a szlovéneknek a vezetés visszavételét, nem éltek azonban ezzel. A fehérvári csapat kevésbé pazarlóan bánt a lehetőségeivel: Zidan vesztette el a korongot, az akciót Sofron fejezte be góllal (1-2). A vendégdrukkerek még ünnepeltek, amikor Benk közelről kettőre növelte az előnyt (1-3). Igazán hatékonyak voltak a fiúk: négy ellentámadásból hármat góllal zártak, így megfordították a meccset.
 
A befejező húsz percre mindent beleadott az Acroni. A fehérvári védelem azonban jól állt a lábán, nem jutottak igazán jó lövőhelyzethez a hazaiak. Sofron ezzel szemben egy újabb kontrából ismét eredményes (1-4) tudott lenni, így eldőlni látszott a meccs. A végeredményt az utolsó percben Bergström állította be (2-4), de ennek csak statisztikai jelentősége van. A nyáron alaposan megerősített Sapa Fehérvár remek idegenbeli győzelemmel kezdte meg tehát az EBEL-menetelését, folytatás vasárnap, hazai pályán a Villach ellen.

EBEL - 1. forduló
Acroni Jesenice - Sapa Fehérvár AV19 2-4 (1-0, 0-3, 1-1)
Jesenice, 1524 néző, vezette: Falkner, Piragic, Hollenstein.
Acroni: Fikrt - Pretnar, Tavzelj, Pusa, Olsson, Bergström, Tuma, Magovac, Hvila, Ankerst, Manfreda, Berlisk, Tosic, Kuralt, Hafner, Bercic, Erman, Zidan, Dolinsek, Brus. Vezetőedző: Heikki Malkia.
Sapa: Munro - Horváth, Tokaji, Sofron, Vas, Magosi, Pratt, Borgatello, Palkovics, Johansson, Mihály, Durco, Sille, Kovács, Sikorcin, Ryan, Láda, Benk, Nagy, Tóth. Vezetőedző: Kevin Primeau.