La Liga előzetes

Folytatódhat a két gigász versenyfutása, a "másik" négy nagy egymással vív rangadót

A Barcelona a Sociedad, a Real a Getafe ellen lép pályára, a Valencia az Atléticót, a Villarreal a Sevillát fogadja

Szombaton négy mérkőzést rendeznek a spanyol labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójában, melyek közül valamennyi találkozó izgalmas összecsapást ígér. A címvédő Barcelona a Real Sociedad otthonába látogat, míg a Real Madrid a madridi Getafét fogadja. A két gigász mérkőzésein kívül nagy érdeklődésre tarthat számot a pontvadászat élcsapatainak rangadói: a Villareal a Sevillát, a Valencia az Atlético Madridot látja vendégül.

Iniestáék újabb fiesztát rendeznének

A forduló nyitómérkőzésén Joseph Guardiola legénysége a Real Sociedad otthonában vendégszerepel. A katalánok csapatába visszatérhet a tréner tájékoztatása szerint Carles Puyol, Adriano, Maxwell és Ibrahim Afellay - mindannyian ott lesznek majd a szombat esti mérkőzésen. Puyol június óta küzdött térdével, Real Sociedad - FC Barcelona 18.00
Tv: Sport2
hatharom-tipp: 2
Adriano a Porto elleni augusztus 26-ai Európa Szuperkupa-döntőn dőlt ki, Maxwell és Afellay pedig még az előszezonban sérült meg. A extrém hajkoronájáról is ismertté vált csapatkapitány visszatéréséről Pep Guardiola azt mondta: Puyol visszatérésével csapata sokkal erősebbé válhat. "Carles olyasvalamit ad nekünk, amit csak néhány ember képes adni. Ő a mi kapitányunk, aki tapasztalatával rengeteget segít, a csapat nagy erőssége. Nagyon sokat szenvedett az elmúlt időben, de az, hogy láttuk az edzéseken mennyire küzd, mindannyiunk számára erőt adhat" - így Guardiola a 33 éves védőről.
A Barcelona számára - mondani sem kell - kötelező a három pont megszerzése, mert, mint ahogy azt a Dani Alvés is elmondta: az ilyen jellegű mérkőzések sokkal fontosabbak a bajnokság kimenetele szempontjából, mint sokan azt gondolnák.

A forduló kétségtelenül egyik leginkább várt mérkőzése a Villareal és a Sevilla párharca: a "Sárga tengeralattjáró" az előző körben 5-0-s zakót kapott a Nou Campban, így hazai pályán mindenképpen bizonyítani szeretnék, hogy igenis számolni kell velük a dobogóért folytatott harcban. Juan Carlos Garrido ezúttal számolhat a védelemben a Barca ellen eltiltás miatt hiányzó Marióra, mint ahogy a csapat húzóembereire, Rossira, Nilmarra és Canira is. Villarreal - Sevilla 18.00
hatharom-tipp: x

Ami a Sevillát illeti, az andalúzok a nyáron megerősített Malága ellen győzelemmel kezdték az új idényt, Alvaro Negredo duplájának köszönhetően. A csatár jó formáját jól példázza, hogy a válogatottban Liechtenstein ellen is megismételte ezt a teljesítményt. Negredo kiváló formájára szüksége is lehet a vendégeknek az El Madrigalban , hiszen legutóbb a 2008/2009-es idényben hagyták el győztesen a Villarreal otthonát (0-2).

A Real Madrid egy városi riválissal csap össze, José Mourinho alakulata a Getafe együttesét fogadja a Santiago Bernabéuban. A "blancók" az első körben 6-0-ra ütötték ki a Zaragozát, és az ellenfél játékerejét ismerve hasonló "mészárlásra" készülnek Ronaldóék ezúttal is. A Real játékosai közül a bajnoki szünetben rengetegen szerepeltek hazájuk válogatottjában, így mérkőzéshiánnyal biztosan nem küzdenek a madridi sztárok. Real Madrid - Getafe 20.00
Tv: Sport2
hatharom-tipp:1
A várakozások szerint Mourinho  a középpályán szerepet szánhat Fabio Coentraónak, a csatársorban pedig Benzema lehet ott a kezdőben. A Real Madrid Tv-nek optimistán nyilatkozó Kaká a Zaragoza ellen szerzett gólja ellenére is csak csereként juthat szóhoz.
Hogy az ellenfélről is ejtsünk néhány szót: az új trénernek Luis Garcia Plazának nem lesz egyszerű dolga megtalálni a legmegfelelőbb összeállítás, de várhatóan egy 4-5-1-es formációval küldi csatába majd fiait. A nyáron Spanyolországba visszatérő Daniel Güiza még nincs száz százalékos állapotban, így rá még nem számíthat a Getafe szakmai stábja.

A szombati nap zárómérkőzésén a Valencia az Atlético Madridot fogadja. A "denevérek" az előző fordulóban egy gólgazdag találkozón győzték le a Racing Santandert (4-3), míg az Atlético egy gólnélküli döntetlent ért el hazai pályán az Osasuna ellen. A Bajnokok Ligája-résztvevő Valencia szekerét Juan Mata Londonba távozásával Roberto Soldado tolhatja ebben az idényben, a Real Madrid nevelése a Santander ellen egy duplával jelezte is: készen áll a feladatra. Valencia - Atlético Madrid 22.00
Tv: Sport2
hatharom-tipp:1

Vezérét keresi az Atlético is, hiszen a nyáron távozott a csapat két legnagyobb sztárja, az argentin Kun Agüero és az uruguayi Diego Forlán is. A dél-amerikai duó utáni "űrt" a kolumbiai Radamel Falcaónak kellene előbb-utóbb betöltenie, a Portótól érkezett gólvágó azonban még nem lépett pályára új együttesében.  Persze a gólgyártás társak nélkül nem fog menni, Falcao kiszolgálásáért Juan Antonio Reyes és Adrian Lopez lesz a felelős, a Wolfsburgtól érkezett Diego egyelőre csak a kispadon kap majd helyet.