NB I

Az Újpest idénybeli első győzelmének örülhetett a Pécs ellen

A lila-fehér együttes főleg az első félidőben nőtt a baranyaiak fölé, amikor öt percen belül két gólt is szerzett sarokrúgások után.

Dvorschák fontos gólt szerzett szöglet után

Az Újpestnél tovább bővült az elmúlt héten a sérültek listája: Takács Zoltán a Szegeddel játszott NB II-es bajnokit követő edzésen vádlisérülést szenvedett, míg Lázár Bence derékbántalmai miatt Angliában járt kivizsgáláson. A PMFC-ben Regedei Csaba, Sabin Cosmin Goia és Nagy József bajlódott sérüléssel, az Üllői úton a Ligakupa-mérkőzésen piros lapot kapott Holczer Ádám eltiltását töltötte.
Az előző bajnokihoz képest az Újpestnél egy csere történt a kezdőcsapatban, Rajczi Péter be- Kabát Péter kikerült az együttesből. A vendégeknél két gólerős támadó, Andorka Péter és Bajzát Péter is a kispadon kapott helyet.

Csupán 2500 néző volt kíváncsi a találkozóra, ahol az első 10 perc semmiféle eseményt nem hozott. A 13. percben viszont megszerezték a vezetést a hazaiak: Barczi szöglete után Dvorschák Todorovics mellől 6 méterről a kapu bal oldalába fejelt (1-0). A gól után kissé megzavarodott a pécsi védelem, az Újpest percekre a saját kapuja elé szegezte Mészáros Ferenc fiait. Ennek meg is lett az eredménye, ugyanis ismét egy szögletet követően Pollák lövése után még nagy bravúrral védett Dibusz, majd Barczi próbálkozását hárította a hálóőr, de a labda a középen álló Mihajlovic elé került, aki a jobb sarokba helyezett (2-0). Ezzel a 17. percben már kétgólos volt a hazaiak előnye a két belső védő góljaival. Nem sokkal később Simon jobb oldali beadásának alászaladt Dibusz, ám Barczi kapura lövését Lantos blokkolta. Mészáros Ferenc még az első félidőben cserélt: Marko Scsepanovics helyett Zoran Zeljkovic lépett pályára a PMFC-ben. A félidő utolsó részében kissé feljöttek a vendégek, de igazi helyzetet ekkor sem sikerült kialakítaniuk, így maradt félidőben a 2-0-s hazai vezetés.

A szünetben második cseréjét is végrehajtotta a pécsiek mestere: Andorka Péter jött be Gyánó Szabolcs helyett. A Nyíregyházáról érkező támadó nem is sokat várt a bemutatkozással, egyből szépített. Egy jobb oldali beadás után Horváth 15 méterről kapura lőtt, a labda a lécről Balajczára pattant, aki nem találta a játékszert, Andorka viszont becsúszva a kapuba sodorta (2-1). Rajczi az 55. fejjel próbálta bevenni Dibusz kapuját, aki azonban bravúrral mentett szögletre. Az edzők támadókat cseréltek be, két Péter, Bajzát és Kabát érkezett a pályára. A 73. percben Simon ment el a jobb oldalon, a középen érkező Barczi azonban csak estében érte el a labdát. Érdekesen alakult a mérkőzés, hiszen percekig az egyik, utána pedig a másik csapat játszott fölényben. A 82. percben Nagy Olivér került helyzetbe, de döntő pillanatban Mihajlovic menteni tudott.
A 84. percben aztán eldőlt a találkozó: Barczi lépett ki a 16-oson belül, Dibusz kapujából kirohanva buktatta őt, ezért 11-est kaptak a hazaiak, amit Kabát váltott gólra (3-1). A ráadásban még Barczi beadását Rajczi is higgadtan gólra váltotta, kiütve ezzel a pécsieket (4-1). Az Újpest ebben a bajnokságban először tudott nyerni és elmozdult a kieső helyekről.

OTP Bank Liga 8. forduló
Újpest FC-PMFC 4-1 (2-0)
Gólszerző: Dvorschák (13.), Mihajlovic (18.), Kabát (85. – 11-esből), Rajczi (92.) ill. Andorka (51.)