Rögbi-vb

Könnyed nyitány a házigazda számára

  • VNA
Címkék:

A várakozásoknak megfelelően könnyed hazai sikerrel (41-10) kezdődött el az Új-Zélandon megrendezésre kerülő rögbi világbajnokság.

A rögbi-világbajnokság nyitómérkőzése a házigazda Új-Zéland és Tonga válogatottjai között
A torna rendezője és egyben nagy esélyesének számító Új-Zéland számára nem okozott nehézséget a Tonga elleni nyitómérkőzés, amelyet 29-3-as félidei eredmény után 41-10 arányban tudott megnyerni. A hetedik alkalommal megrendezésre kerülő rögbi-világbajnokság nyitómérkőzését 60.000 néző látta az aucklandi Eden Parkban. A hazaiaknál Israel Dagg és Richard Kahui (10-10), illetve a szupersztár Dan Carter (9) szerezték a legtöbb pontot a mérkőzésen.

A világranglista 12. helyén álló Tonga számára ez volt mindössze a negyedik mérkőzés a Tiszta Feketék (All Blacks) névre hallgató új-zélandi csapat ellen, a korábbi súlyos vereségek (9-45, 0-102, 7-91) után ez volt a legszorosabb találkozójuk. A találkozó előtt mindkét csapat előadta hagyományos táncát, így a házigazdák a jól megszokott hakával, míg a tongaiak a rájuk jellemző „sipi tau” nevű tánccal hangoltak - ld. alábbi videó.