Davis Kupa

Kellner Ádám kidőlt a sorból, nehéz helyzetben a kapitány

  • MTI

Kellner Ádám betegsége miatt lemondta a játékot a brit teniszválogatott ellen, az egy hét múlva kezdődő Davis Kupa-mérkőzésen, amelyen az euro-afrikai zóna I. csoportjába jutás a tét.

Kellner kiválás sok gondot okoz Hornok Miklósnak A pénteki budapesti sajtóbeszélgetésen Kellner elmondta, hogy még New Yorkban, a US Open selejtezője idején kapott egy vírusfertőzést, azóta sem gyógyult meg, ezért nem vállalta a szereplést Glasgow-ban.

Hornok Miklós Davis Kupa-kapitány azt mondta, hogy egyelőre keresi, ki helyettesíthet a mérkőzésen Kellnert.

"Még ma meghozom a döntést, de nem vagyok könnyű helyzetben" - fogalmazott Hornok.

A britek a világranglistán jelenleg negyedik Andy Murray-t is nevezték az összecsapásra, így a magyarok eddig is szerény esélyei tovább csökkentek.

 "Húsz százalék esélyt adnék magunknak, bár nem szeretek jósolgatni" - tette hozzá a szakvezető, aki már a múlt héten kijelölte az utazó gárdát, eszerint Balázs Attila, Bardóczky Kornél és Balázs György alkotja az együttest az összecsapáson, melyet a glasgow-i Braehead Arénában rendeznek, kemény pályán.

A magyarok eddig háromszor játszottak jelenlegi riválisukkal, és a britek vezetnek 2-1-re. Legutóbb 1993-ban találkozott a két csapat, akkor a Noszály Sándor, Krocskó József, Markovits László, Lányi András alkotta csapat emlékezetes meccsen 3-2-re győzött a Margitszigeten.